Η Αφρικανική Ένωση ζητά τη δημιουργία δύναμης 7500 στρατιωτών για να αντιμετωπιστεί η Μπόκο Χαράμ

μποκοΤη δημιουργία μιας πολυεθνικής περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης που θα αριθμεί 7500 άντρες για την αντιμετώπιση του κινδύνου από την Μπόκο Χαράμ ζητά η Αφρικανική Ένωση.


Ο πρόεδρός της Νκοσαζάμα Ντλαμίνι Ζούμα έκανε έκκληση προς τα κράτη της περιοχής να συμβάλουν στη δημιουργία της δύναμης για να αντιμετωπιστεί «η τρομακτική δράση της Μπόκο Χαράμ, η ανείπωτη σκληρότητά της, η πλήρης περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής και η καταστροφή που προκαλεί» όπως ανέφερε.

«Ως εκ τούτου οι χώρες της περιοχής καλούνται να συμβάλουν στην πολυεθνική δύναμη με 7.500 άνδρες» σημείωσε ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ειρήνης και ασφάλειας της Ένωσης και πριν από τη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας .

Η Μπόκο Χαράμ κατέχει ολόκληρες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας και πολλαπλασιάζει τις επιδρομές της στο γειτονικό Καμερούν, κοντά στο Τσαντ και τον Νίγηρα.

«Οι συνεχείς επιθέσεις στη βόρειο-ανατολική Νιγηρία και οι αυξανόμενες επιθέσεις στη λεκάνη της λίμνης Τσαντ, κατά μήκος των συνόρων με το Τσαντ και το Καμερούν αποσταθεροποιούν ολόκληρη την περιοχή, με ανθρωπιστικές συνέπειες και με συνέπειες στην ασφάλεια σε περιοχές που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση» είπε επίσης ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης.

Βασικό καθήκον της πολυεθνικής δύναμης που αρχικά θα έχει διάρκεια ζωής ενός έτους, θα είναι «η εκδήλωση στρατιωτικών επιχειρήσεων για την πρόληψη της εξάπλωσης της Μπόκο Χαράμ καθώς και η εξάλειψη του κινδύνου εξάπλωσης άλλων τρομοκρατικών ομάδων» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ