Δείπνο με γεύμα την Ελλάδα στο Στρασβούργο..

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

merkel_hollandeΈνα 24ωρο μετά την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντάται σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόριο της αλσατικής πόλης, με πρωτοβουλία του κ. Σουλτς, ο οποίος θα είναι και ο οικοδεσπότης, καθώς στο Στρασβούργο βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραθέσει το άτυπο δείπνο στον πρόεδρο της Γαλλίας και την καγκελάριο της Γερμανίας στις 7:30 το απόγευμα, στο εστιατόριο «Zuem Ysehuet», κοντά στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του κ. Ολάντ, θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών και το μέλλον της Ευρώπης. Δημοσιεύματα ωστόσο στον Τύπο και των δύο χωρών αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα βρεθούν τόσο η κατάσταση στην Ουκρανία, όσο και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον κ. Σουλτς να μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις πρώτες επαφές, που είχε χθες στην Αθήνα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Από το περιβάλλον του Μ. Σουλτς διαρρέεται ανεπισήμως ότι, το εν λόγω δείπνο θα είναι «μία συζήτηση ανάμεσα σε φίλους», χωρίς ατζέντα και δίχως δηλώσεις στον Τύπο, ούτε στο Στρασβούργο αλλά ούτε και σε Βερολίνο – Παρίσι.
Επισήμως ανακοινώθηκε ότι, άμα τη αφίξει του Φρανσουά Ολάντ στο αεροδρόμιο του Στρασβούργου, έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Γάλλου Προέδρου με τον δήμαρχο της πόλης Ρολάντ Ρις και τον διοικητικό προϊστάμενο Στρασβούργου-Λορένης Φιλίπ Ρίσερ.
Μισή ώρα πριν την έναρξη του δείπνου, μεταξύ των τριών υψηλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση, μπροστά στο κτίριο του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, που διοργανώνεται από τους «Νέους Κομμουνιστές του Στρασβούργου», οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους Σουλτς-Ολάντ-Μέρκελ «πιόνια του παγκόσμιου καπιταλισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ