Ο απίστευτος Καμίνης κλείνει το Καταφύγιο αδέσποτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

καμινης εξαφανιση
 
Λίγος καιρός έχει απομείνει από τη 10η Φεβρουαρίου, μέρα που κλείνει οριστικά τις πόρτες του το Καταφύγιο αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων του Δήμου Αθηναίων, εγκαταλείποντας στο δρόμο τα σκυλάκια που φιλοξενούνται. Ο Δήμος Αθηναίων και η απίστευτα κακή διαχείριση του

 
Δημάρχου Καμίνη “κατάφεραν” μέσα σε λίγα χρόνια να διαλύσουν στην κυριολεξία ένα υπέροχο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών καταφύγιο που τους είχε παραχωρηθεί από ιδιώτη.
Ο χώρος αυτός βρίσκεται στην περιοχή Καλογήρου Μελίσσια Μεγάρων και τον δώρισε στη δημοτική Αρχή η φιλόζωη κυρία Ελένη Ανδρέου Γουίν το 2012. Ο Δήμος αποδείχτηκε ανίκανος να διαχειριστεί σωστά το χώρο αυτό, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν κατά καιρούς απίστευτα περιστατικά, παρά τις τεράστιες προσπάθειες φιλόζωων που παρείχαν εθελοντικά έργο εκεί. Τα ζώα ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, με αρρώστιες, συχνά χωρίς τροφή, με αποκορύφωμα τα πρωτοφανή περιστατικά αλληλοσπαραγμών σκυλιών τον Σεπτέμβριο του 2013. Οι φριχτές εικόνες που κατά καιρούς κυκλοφορούσαν στη δημοσιότητα και εκείνες με τα νεκρά ζώα του Σεπτεμβρίου του 2013 ανάγκασαν τη δωρήτρια να ζητήσει το χώρο πίσω γιατί δεν άντεχε όσα συνέβαιναν εκεί μέσα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το το Καταφύγιο θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του στις 10 Φεβρουαρίου, με θύματα φυσικά τα ζώα που ζούσαν εκεί.
Εδώ και κάποιους μήνες φιλόζωοι από όλα τα μέρη της Αθήνας προσπαθούν να περιθάλψουν τα ζωάκια και να τους βρουν ένα σπίτι καθώς τα περιμένει ή δρόμος ή το κολαστήριο, όπως το χαρακτηρίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, ΔΗΚΕΠΑΖ, ένα δημοτικό κυνοκομείο για το οποίο έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά. Πολλά από τα σκυλάκια έχουν ήδη βρει σπίτι αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα που ζητούν απεγνωσμένα το δικό τους για να μην καταλήξουν στο δρόμο. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιο ζώο που ζούσε σε προστατευμένο περιβάλλον να επιβιώσει στο δρόμο.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να σώσει ένα από τα 20 υπέροχα και πολύ φιλικά ζωάκια που έμειναν, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6944 731673 ή να στείλει μήνυμα στο [email protected]. Ολα τα ζώα είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, με μικροτσίπ και κρύβουν συνήθως μια θλιβερή ιστορία, κακοποίησης ή εγκατάλειψης. Δείτε τα στις φωτογραφίες που ακολουθούν και αποφασίστε να προσφέρετε σε κάποιο από αυτά ένα ζεστό και μόνιμο σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ