Ποιες χώρες έχουν το υψηλότερο ποσοστό τζιχαντιστών ανά κάτοικο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

τζιχΤο «Διεθνές Κέντρο Μελετών για τη Ριζοσπαστικοποίηση» (International center for the study of radicalization) στο Λονδίνο αναφέρει ότι, σε αναλογία με το πληθυσμό μιας χώρας, στα εδάφη που καταλήφθηκαν από τρομοκρατικές οργανώσεις που αγωνίζονται για το ισλαμικό κράτος, ο αριθμός των Αλβανών που έχουν προσχωρήσει είναι απ’ τους μεγαλύτερους.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 240 Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία είναι ο αριθμός εκείνων που πολεμούν για το ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Το ICSR αναφέρει ότι, υπάρχουν περισσότεροι Αλβανοί από Αφγανούς ή Παλαιστίνιους και ο αριθμός τους ξεπερνάει σε αναλογία πολλές χώρες της Δύσης.

Περίπου 90 άτομα από την Αλβανία πολεμούν στα κατεχόμενα εδάφη του ισλαμικού κράτους, από το Κοσσυφοπέδιο είναι περίπου 100-150 άτομα ενώ από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι περίπου 350 άτομα

Από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία είναι αυτή που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ισλαμιστών μαχητών ανά κάτοικο που αγωνίζονται στη Συρία και το Ιράκ, περίπου 1200 άτομα.

himara.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ