«Λύσσα κακιά» και «η Επιστήμη Σηκώνει τα Χέρια Ψηλά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20150207025944

​«Λύσσα κακιά» συνήθως το λέμε σε κάποιον που φαγώνεται (λυσσάει) από μόνος του.
​Σατιρίζοντας, δεν έχουμε παρά να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν και από ενάρξεως της μεταπολίτευσης, για να διαπιστώσουμε ότι «Λύσσα Κακιά» διατρέχει την Νέα Δημοκρατία και κυρίως, μετά την αποχώρηση, του αείμνηστου και αποκαλούμενου ως Εθνάρχη από μεγάλο σύνολο, Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Οι «Μνηστήρες» της ή αν θέλετε οι «Δελφίνοι» ή οι «Καρχαρίες», παρά τη προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αργότερα του νεώτερου Καραμανλή, είτε με κινήσεις τύπου «πολιτικές προδοσίες» είτε «με πολιτικές υπόγειες συμφωνίες», αλλά και με «πολιτικά σκάνδαλα», την οδήγησαν σήμερα, να διαφανή ενδεχομένως σύντομα ως :
-Το «απολειφάδι» του δεξιού πολιτικού ημισφαίριου, του κύκλου της πολιτικής ζωής του τόπου μας.
-Ανίκανη πλέον, να προσφέρει και τη «στείρα» Αντιπολίτευση.
-Ότι απέμεινε μετά από 30 χρόνια «πολιτικής ανελέητης λεηλασίας» των «Μνηστήρων» της, για ενδεχομένως, ιδιοτελείς καθαρά σκοπούς και το πρόσκαιρο συμφέρον τους, μετατρέποντας την πολιτική, σε «πελατειακή πολιτική», παραγκωνίζοντας τη μεσαία τάξη, τους φτωχούς, τους αγρότες, τις ένοπλες δυνάμεις (δεδομένοι μέχρι το 2007 ), τους νέους κ.λ.π.
-Η «γενεσιουργός πολιτική αιτία», ως Κυβέρνηση αλλά και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, που οδηγήθηκε ένα περήφανο Έθνος, πίσω στο ραγιαδισμό και την δουλοπρέπεια των 400 χρόνων σκλαβιάς.
​Όμως γιατί «η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά» ;
Συνεχίζοντας τη σάτιρα, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε τοπικό παράδειγμα, και κατά ανάλογο τρόπο δείτε, για το δικό σας τόπο ή Νομό.
Στα τέλη του 20ου αιώνα και στις αρχές του 21ου αιώνα, βρισκόμενος πάντα μεταξύ βουνού, θάλασσας και κρίσεων, όποτε έπεφτε στα χέρια μου εφημερίδα, δάκρυζα από χαρά και περηφάνια διαβάζοντας ότι ο Ν. Πιερίας είναι ο νομός με το μεγαλύτερο σε εισροή συνάλλαγμα ετησίως, σε όλη την Ελλάδα. Δηλαδή ξεπερνούσε περιοχές όπως Κρήτη, Δωδεκάνησα κ.λ.π. Τι σημαίνει αυτό, για ένα Νομό που η Καλοκαιρινή Περίοδος, είναι περί τους 2 μήνες, θεωρώ ότι είναι περιττό να σας εξηγήσω …μιας και όλοι μιλάμε για…. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ»…
Εκείνο το χρονικό διάστημα και επί 3 συνεχείς 4ετίες, Νομάρχης (δλδ αντιπεριφερειάρχης) και επί ΠΑΣΟΚ παρακαλώ (!!!!), ήταν ο κ΄ Παπαστεργίου Γεώργιος. Προφανώς η εκλογή του επί 3 συνεχόμενες 4ετίες, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Νομού, ως πρώτος Νομός με το μεγαλύτερο σε εισροή συνάλλαγμα, αν μη τι άλλο, προσδίδει τον κ΄ Παπαστεργίου ως άτομο με Ικανότητα και Δεξιότητα συνεπώς ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, να διαχειρίζεται το πολιτικό μέλλον του τόπου μας.
Αν το Σύνταγμα και οι νόμοι επέτρεπαν, να συνεχίσει τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης, να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο θα το επαναλάμβανε, αλλά θα είχε ολοκληρώσει όλα τα έργα και υποχρεώσεις, που εμπίπτουν στην αντιπεριφέρεια και όχι μόνο….για περαιτέρω ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Νομού, που σήμερα είναι γεμάτος από κλειστά μαγαζιά, επιχειρήσεις, άνεργους και φορτωμένος με αυτοκτονίες συνανθρώπων μας…
Στις πρόσφατες εκλογές έθεσε τον εαυτό του υποψήφιο με την ΝΔ. Δεν εκλέχθηκε παρότι η ΝΔ πήρε μια έδρα και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα όπως πχ:
​-Οι κάτοικοι του νομού Πιερίας εμπίπτουν στη κατηγορία ανθρώπων «κοντόφθαλμη και επιλεκτικής μνήμης»;; Όχι βέβαια…. Ίσα ίσα χαρακτηρίζονται για την ευστροφία τους αλλά και τη μνήμη τους…..
​-Ψήφισαν με τη λογική, «αυτός» που υπόσχεται ότι θα μου βρεί δουλειά, θα μου αυξήσει το μισθό, τη σύνταξη, θα τακτοποιήσει τα παιδιά μου….. θα, θα, θα, θα, θα κ.λ.π.;; Δηλαδή κατά την άποψή μου ως δουλοπρεπής, ραγιάς και παραμυθοφαγάς ;; Όχι βέβαια … Αυτή η ιστορία έχει παρέλθει εδώ και καιρό….είναι του….20ου αιώνα και είναι «πελατειακή πολιτική»… Άλλωστε το ότι βγήκαν 3 νέοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ….είναι η…απόδειξη.
​-Λάθος επιλογή του κ΄ Παπαστεργίου να τεθεί υποψήφιος με την ΝΔ ;; Όχι βέβαια….δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού…λόγω πολιτικού ήθους.
Απλά … .μια εγκλωβισμένη Υγιή Δύναμη μέσα σε «Λύσσα Κακιά»…
Αντί αυτού, επανεκλέχτηκε κάποιος, που έχει υπογράψει και γυρίσαμε πίσω στο ραγιαδισμό και την δουλοπρέπεια, των 400 χρόνων σκλαβιάς. Να γιατί «η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».
Ακόμα και σε μια ανυπόστατη, εξωπραγματική έως προσβλητική υπόθεση όπως, έχει «τακτοποιήσει» πολύ κόσμο και σήμερα υπάρχει σχολείο με 15 γυμναστές ή όπως οι τυχόν «σκανδαλώδεις» επιχειρηματικές του δραστηριότητες, δεν επαρκούν να δικαιολογήσουν την επανεκλογή του…..ακόμα και αν θεωρηθούν υπαρκτές….
Σήμερα, που εδώ και 2 εβδομάδες, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ γύρισε σε όλους μας, η οργή και ο θυμός έχει μετατραπεί σε ΠΕΙΣΜΑ, αφού διαφαίνεται, ότι επιτέλους διαπραγματευόμαστε, με ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και όχι με δουλικότητα, θα ήταν ΦΡΟΝΙΜΟ, ΣΥΝΕΤΟ, με το ίδιο ΧΑΜΟΓΕΛΟ και ΠΕΙΣΜΑ να αναγκάσουμε αυτό το κόμμα, να κλείσει το κεφάλαιο της πολιτικής του Ιστορίας ή να καταστεί ως κόμμα «πολιτικά ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ» όπως το ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από τις τοπικές οργανώσεις του, για να απεγκλωβιστούν οι απομείνασες Υγιείς Δυνάμεις του Δεξιού ημισφαίριου, για μια ΑΡΧΙΚΑ Υγιή Αντιπολίτευση….
Με λίγα λόγια… «ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ»!!
«Λύσσα Κακιά» Εσείς…… ΧΑΜΟΓΕΛΟ και ΠΕΙΣΜΑ ….. ΕΜΕΙΣ!!!
Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
[email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ