Ποιος έκανε αυτή την δήλωση:«Θα χαρούμε από την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη χώρα μας, έναντι της επιθετικής πολιτικής της Ρωσίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

.Η Λιθουανία ζήτησε τουρκικό στρατό να την προστατεύσει από τη Ρωσία
Γράφει η cassandra
Επικίνδυνα παιχνίδια από χώρα που παριστάνει και το μέλος της Ευρωπα’ι’κής Ένωσης.Τα βιώματα που τους άφησε η ναζιστική Γερμανία δεν λένε να τα αποβάλλουν και κάνουν τις παρακάτω δηλώσεις που σίγουρα θα προκαλέσουν την αντίδραση του Πούτιν
«Θα χαρούμε από την τουρκική στρατιωτική παρουσία στη χώρα μας, έναντι της επιθετικής πολιτικής της Ρωσίας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Γουόζας Ολέκας.
Ο Λιθουανός υπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την ένταση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Βαλτικής, το Συριακό, το ΝΑΤΟ και την Τουρκία.
«Η επιθετική πολιτική της Ρωσίας δημιούργησε νέα πολιτική κατάσταση στην περιοχή. Όπως πολλές χώρες και εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε την άμυνα μας και αυξάνουμε τον αμυντικό προϋπολογισμό» είπε ο κος Ολέκας.Ο Λιθουανός υπουργός αφού τόνισε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να λάβει περισσότερα αποτρεπτικά μέτρα, ζήτησε την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στη χώρα του στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
«Και βέβαια θα ήταν μεγάλη χαρά για μας η ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών στη χώρα μας. Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που παίρνει μέρος στην Αποστολή Εναέριας Αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ. Είχαμε στείλει ειδικούς κατά την εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων Πάτριοτ στην Τουρκία. Είναι σε άριστο επίπεδο οι πολιτικές σχέσεις μας με την Τουρκία. Ελπίζουμε να διοργανώσουμε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία».
Ο Λιθουανός υπουργός αφού επεσήμανε ότι οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία έχουν στόχο την ενίσχυση του καθεστώτος Άσαντ, σημείωσε πως οι ρωσικές επιθέσεις μεγάλωσαν και την προσφυγική κρίση.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ