ΕΙΣΒΟΛΗ των ΜΑΤ σε ομιλια του Donald Trump Διαδηλωτές τα εκαναν ολα γυαλια καρφια #Trump2016

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Καζάνι που βράζει μοιάζει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να διχάζει την παράταξη με τη ρητορική που ακολουθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο υποψήφιος πλανητάρχης έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για τα αμφιλεγόμενα σχόλια κατά Αφροαμερικανών και κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα και βιώνουν διακρίσεις.
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί οκτώ μήνες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελούν οι εικόνες από τα διεθνή μέσα που κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου και παρουσιάζουν τα όσα διαδραματίστηκαν στο Σικάγο.
Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που τάσσονται κατά της υποψηφιότητας του Τραμπ, καθώς και βίαια επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές του πάμπλουτου επιχειρηματία και πολέμιων του μετέτρεψαν σε… American bar την προεκλογική του συγκέντρωση. Ένταση, ξύλο και πολλά… γαλλικά σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, αποτυπώνοντας με γλαφυρό τρόπο τον διχασμό που έχει προκαλέσει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα.
Το χρονικό
Όλα άρχισαν όταν ένα μέλος της καμπάνιας του υποψήφιου για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος ανέβηκε στο βήμα περίπου μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της προεκλογικής εκδήλωσης, ανακοινώνοντας την αναβολή της, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.
Μετά την ανακοίνωση, ορισμένοι από το συγκεντρωμένο πλήθος επιδοκίμασαν την εξέλιξη αυτή, την ώρα που άλλοι έδειχναν εμφανώς δυσαρεστημένοι. Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο, με αστυνομικούς να συγκρούονται με διαδηλωτές στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την τάξη.
«Διώξαμε τον Τραμπ! Διώξαμε τον Τραμπ!» ακουγόταν μέσα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, όπου η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί.
«Θέλουμε τον Τραμπ! Θέλουμε τον Τραμπ!» φώναζε μια άλλη ομάδα συγκεντρωμένων.
Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση μετά την άφιξη του στο Σικάγο και τη συνάντηση του με τις αστυνομικές αρχές.
Τραμπ: «Υπάρχει μεγάλος θυμός, ορισμένοι διαδηλωτές είναι πολύ επικίνδυνοι»
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μίλησε τηλεφωνικά στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από την ομιλία του στο Σικάγο και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην εμφανιστεί για να μιλήσει στους υποστηρικτές του.
«Σκέφτηκα πως θα ήταν σοφό να αναβάλουμε αυτήν την ομιλία, αφού πρώτα μίλησα με τις Αρχές» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ο οποίος ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι σημειώνονται συγκρούσεις.
«Αυτήν τη στιγμή δεν θέλω να δω ανθρώπους να χτυπούν και να τραυματίζονται. Μπορούμε να επανέλθουμε και να γίνει κάποια άλλη στιγμή αυτή η ομιλία» πρόσθεσε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, υπάρχει μεγάλος θυμός σε όλη τη χώρα. Ορισμένοι διαδηλωτές είναι πολύ επικίνδυνοι» κατέληξε ο Τραμπ.
Ο 69χρονος επιχειρηματίας προηγείται σταθερά σε αριθμό εκλεκτόρων και αναμένεται να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του ενάντια στους συνυποψηφίους του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στην περίπτωση που κερδίσει τους προκριματικούς γύρους που θα διεξαχθούν την Τρίτη στη Φλόριντα και στο Οχάιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ