15/05/2021

Ο Κέρι παραδέχεται την σημασία της εκεχειρίας και ανακοινώνει στενή αμερικανορωσική συνεργασία

20160312104406
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή αμερικανορωσικών συνομιλιών εντός της ημέρας που θα επικεντρωθούν στις παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, δύο ημέρες πριν από την επανάληψη στην Ελβετία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μεταξύ της συριακής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Δαμασκού.
“Οι ομάδες των παρατηρητών μας θα συναντηθούν σήμερα με αυτές της Ρωσίας στη Γενεύη και στο Αμάν γι αυτές τις παραβιάσεις” της εκεχειρίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις, δήλωσε ο Κέρι μιλώντας από τη στρατιωτική βάση Βασιλιάς Χάλεντ, στο Χαφρ αλ-Μπατίν της βόρειας Σαουδικής Αραβίας, όπου είχε επαφές με τους σαουδάραβες αξιωματούχους.
Ο Κέρι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως οι συνομιλίες μεταξύ των δύο συριακών πλευρών πρέπει να συνεχιστούν τη Δευτέρα και ότι η βία στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα μειώθηκε κατά 80 έως 90%. “Το επίπεδο της βίας έχει μειωθεί προφανώς κατά 80 έως 90%, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό. Και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξάλειψη της βίας”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ