14/05/2021

Πώς θα επιβιώσεις από μία καρδιακή προσβολή;

kardiaggeiako-kindynoΜελέτη απέδειξε πως οι άνθρωποι που ήταν σε καλή φυσική κατάσταση πριν την πρώτη τους καρδιακή προσβολή, είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης συγκριτικά με εκείνους που δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ηλεκτρονικά δεδομένα περισσοτέρων από 2.000 αντρών και γυναικών που έκαναν διάδρομο για να εκτιμήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Οι άνθρωποι με την καλύτερη σωματική φόρμα ήταν 40% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν μετά την πρώτη τους καρδιακή προσβολή συγκριτικά με εκείνους με χαμηλότερο βαθμό φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, ένα τρίτο των ανθρώπων με την χειρότερη φυσική κατάσταση πέθανε μέσα σε ένα χρόνο μετά την καρδιακή προσβολή.

“Το σκεπτικό είναι πως αν είστε σε καλύτερη φόρμα στο επίπεδο αναφοράς, είναι πιο πιθανό να επιβιώσετε από μια προσβολή και να έχετε καλή έκβαση”. “Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς”.
Τα ευρήματα είναι πράγματι σημαντικά καθώς είναι πολλοί οι άνθρωποι στις μέρες μας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν πως κάνοντας μερικές θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν μειώνονται απλά οι πιθανότητες ενός σοβαρού καρδιαγγειακού νοσήματος, αλλά αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες επιβίωσης εάν τελικά αυτό προκύψει.
Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας, υψηλή χοληστερόλη, καπνίζετε ή καπνίζατε στο παρελθόν, έχετε έντονο άγχος και θέλετε να ξέρετε πώς μπορείτε να αποτρέψετε και να επιβιώσετε από μια καρδιακή προσβολή, τότε η άσκηση θα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ