ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδει Reuters! "Δεν υπάρχει δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη"!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Macedonian riot policeman stands guard as a Syrian refugee woman sits behind barbed-wire at the Greek-Macedonian border, near the village of Idomeni
A FYROM riot policeman stands guard as a Syrian refugee woman sits behind barbed-wire at the Greek-FYROM border, near the village of Idomeni, August 21, 2015. REUTERS/Yannis Behrakis

ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδει Reuters! “Δεν υπάρχει δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη”!
Ένα δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας τύπου Α στην Ειδομένη. Το ΚΕΕΛΠΝΟ από την πλευρά του διαψεύδει την είδηση, μέσω του προέδρου του, Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος μίλησε και για την ανάγκη εμβολιασμών.
“Η Ελλάδα αύξησε τις προσπάθειές της το Σάββατο για να μετακινήσει χιλιάδες πρόσφυγες από τα σύνορα στην Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας, την ώρα που η εξάπλωση της μόλυνσης έγινε ανησυχητική με δύο ανθρώπους να έχουν διαγνωστεί με ηπατίτιδα τύπου Α σε καταυλισμό”. Έτσι ξεκινά το δημοσίευμα του Reuters, προκαλώντας ένα μίνι… πανικό, αφού κάνει ξεκάθαρα λόγο για δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη.
Διάψευση!
Η απάντηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άμεση και κατηγορηματική: “Δεν υπάρχει δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας στην Ειδομένη”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai.
Ο κ. Γιαννόπουλος έσπευσε βέβαια να ξεκαθαρίσει πως τίποτα δεν αποκλείεται για το μέλλον, ωστόσο με βάση τα στοιχεία που διέθετε μέχρι και την ώρα που βρισκόταν “στον αέρα” της εκπομπής, δήλωνε καθαρά πως δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας τύπου Α στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη δεν υπάρχει.
Σχετικά με την ανάγκη εμβολιασμών στην περιοχή κατά της ηπατίτιδας, ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε πως θα εμβολιαστούν τα άτομα που ήταν κοντά στον καταυλισμό στον οποίο ζούσε το 9χρονο κορίτσι που διαγνώσθηκε με ηπατίτιδα τύπου Α, καθώς και όσοι ταξίδεψαν μαζί της.”Συνολικά μιλάμε για 300-400 άτομα” εξήγησε ο κ . Γιαννόπουλος.
Στο ίδιο δημοσίευμα, το Reuters κάνει μία εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, αλλά και στο προσφυγικό γενικότερα. Αναφέρει συγκεκριμένα πως η ελληνική κυβέρνηση έχει τυπώσει χιλιάδες φέιγ βολάν με τα οποία ενημερώνει τους πρόσφυγες πως τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά, ενώ μεταφέρει και τα δεδομένα για την επικείμενη, κρισιμότατη Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου.
newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ