Αυτοί που επιχείρησαν να κάνουν την Θράκη εκτροφείο τζιχαντιστών, έχουν το θράσος να μιλούν για τους "τουρκους παρατηρητές" στα Ελληνικά νησιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160313022056Μέσα σε μία εβδομαδα επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία 1152 παράνομοι μετανάστες, όσοι δηλαδή δεν είχαν επαναπροωθηθεί τα προηγούμενα 6 χρόνια!

Ναι, είναι εξαιρετικά κακόηχο το νέο της έλευσης Τούρκων παρατηρητών για να επιτηρούν την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στην Τουρκία. Είναι όμως απολύτως αναγκαίο αφού για πρώτη φορά από το 2009 η Τουρκία υποχρεώνεται και δέχεται την επαναπροώθηση των μεταναστών που πέρασαν από το έδαφος της, στο σύνολο τους. Η παρουσία των Τούρκων υπαλλήλων στα σημεία επαναπροώθησης στα κέντρα καταγραφής αφαιρεί το μόνιμο τουρκικό επιχείρημα ότι η ΕΕ επιχειρούσε να επαναπροωθήσει μετανάστες που είχαν περάσει στο έδαφος της εκτός Τουρκίας. Μέσα σε μία εβδομαδα δε, επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία 1152 παράνομοι μετανάστες, όσοι δηλαδή δεν είχαν επαναπροωθηθεί τα προηγούμενα 6 χρόνια!
Αποτελεί όμως βάναυση πρόκληση να ομιλούν αυτοί που δημιούργησαν τις γκρίζες ζώνες αλλά έκαναν και μία πρωτοφανή μεθόδευση όσον αφορά την Θράκη, την οποία ακύρωσε η παρούσα κυβέρνηση. Αυτοί δηλαδή που μετέτρεψαν σε μία νύχτα τις σχολές αστυνομίας σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών από ισλαμικές χώρες, αφαιρώντας για πρώτη φορά την εκλογή χριστιανού βουλευτή σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Και ο νοών, νοείτο.
Αυτό που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση, με όποια λάθη και παραλείψεις, είναι νευραλγικό:
1. Για πρώτη φορά από το 1996, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο για ΕΕ και ΝΑΤΟ. Τα νατοϊκά πλοία επιχειρούν στα Ίμια με άδεια της Ελληνικής διοίκησης, όπως φυσικά και στην περιοχή από το Καστελλόριζο εώς την Γαύδο. Για πρώτη φορά τεκμηριώθηκε και με την βούλα ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά, ως αυτά ορίζονται κυρίαρχα από την Ελλάδα!
2. Η Θράκη προστατεύθηκε πλήρως τόσο από τα εκτροφεία τζιχαντιστών που είχε ανοίξει η κυβέρνηση Σαμαρά, όσο και από τον κίνδυνο μεταναστευτικού κύματος από τον Έβρο. 572 παράνομοι μεταναστες που εισήλθαν μέσω Έβρου, ηταν οι πρώτοι που επαναπροωθήθηκαν, αποθαρρύνοντας τους υπόλοιπους.
Η συμφωνία λοιπόν ΕΕ – Τουρκίας για την παρουσία τουρκου υπαλλήλου κατά τη επαναπροώθηση από τα Ελληνικά νησιά, εγγυάται ότι μετά τον απόπλου, δεν υπάρχει περίπτωση άρνησης παραλαβής και επιστροφής των “απελαθέντων” πίσω στην Ελλάδα.
Εάν φυσικά αυτό δεν λειτουργήσει, με οποιαδήποτε δικαιολογία από την τουρκική πλευρά, αποκλειστικά εκτεθειμένη θα είναι η Τουρκία. Αλλά εκεί η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να ακυρώσει την συμφωνία απελαύνοντας τους τουρκους παρατηρητές.
Όσο για τον κύριο Κουμουτσάκο, ας ρωτήσει τον προϊσταμενο του, κύριο Μητσοτάκη για την Finansbank, αν ξέρει για κάτι εκατομμυρια που έκαναν φτερά σε τουρκικά χέρια. Ας συμβουλευτεί και τον έγκριτο κύριο Μπίρμπο, που τόσο τον ακούει.
Για τον Λεβέντη που την περασμένη εβδομάδα εκλιπαρουσε τον Καμμένο να κάνει όλα τα χατήρια στην Τουρκία για να μην γινει πόλεμος και σήμερα παριστάνει τον τουρκοφάγο, δεν χρειάζονται σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ