ΣΥΓΚΙΝΕΙ η αληθινή ιστορία του νεογέννητου της Ειδομένης που συγκλόνισε τον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την αληθινή ιστορία πίσω από την συγκλονιστική φωτογραφία του νεογέννητου πρόσφυγα που οι γονείς του κάνουν μπάνιο στα λασπόνερα της Ειδομένης αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα El Espanol, στην ιστοσελίδα της.

Πρόκειται για ένα βρέφος ηλικίας μόλις 12 ημερών, όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, στις 6 του Μάρτη. Το κρατά η μητέρα του, η Σουλάφ και ο πατέρας του είναι εκείνος που ρίχνει το νερό από το πλαστικό μπουκάλι για να το πλύνουν, λίγα εκατοστά μόλις πάνω από τις λάσπες που εδώ και μέρες σκεπάζουν τον καταυλισμό από άκρη σε άκρη. Η φωτογραφία συγκίνησε όλον τον κόσμο και δημοσιεύθηκε σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης ανά την Υφήλιο, θέλοντας να δείξει το δράμα των προσφύγων στην Ευρώπη του 21ου αιώνα…
Η μητέρα του βρέφους είναι η Σουλάφ και μαζί με τον άντρα της και τα άλλα τρία της παιδιά πέρασε στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν από περίπου ένα μήνα. Είχε φύγει από το Ιντίλμπ της Συρίας, την πατρίδα τους. Βρέθηκε στην Σάμο και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι για τα σύνορα, λίγο πριν αυτά κλείσουν ερμητικά για όλους. Στην διαδρομή έφερε στον κόσμο και το τέταρτο παιδί της, που ονόμασαν Μπαγιάν.
Βρέθηκαν στην Ειδομένη δυο μέρες πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, ενώ την επομένη μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερη σκηνή, πιο κοντά στο πέρασμα στα Σκόπια, που παραμένει κλειστό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ