Στην αντεπίθεση ο Προκόπης Παυλόπουλος: Κυρώσεις για τα κράτη που δεν σέβονται τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις "πνίγοντας" την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160314054402
Μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως προς τα κράτη – μέλη της που διακατέχονται από “φοβικά σύνδρομα που παραπέμπουν σε υποδόριες ρατσιστικές τάσεις” απέστειλε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 17ης Μαρτίου για το προσφυγικό ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο επίσημο γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν στο Προεδρικό Μέγαρο.
“Βασική ελληνική επιδίωξη είναι η ευρωπαϊκή διαχείριση των ροών δια του επιμερισμού των βαρών, με την αποφυγή μονομερών ενεργειών κρατών-μελών που επιβαρύνουν ασύμμετρα τη χώρα μας ως κύρια χώρα πρώτης υποδοχής, στη βάση του σεβασμού του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, καθώς και της αλληλεγγύης και των αρχών του ανθρωπισμού”, είπε ο ΠτΔ.
Και συνέχισε: “Δυστυχώς, σ’ αυτό αντιδρούν ορισμένα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα που παραπέμπουν σε υποδόριες ρατσιστικές τάσεις. Τούτο είναι εντελώς ξένο προς τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό στην σύνοδο κορυφής της 17ης Μαρτίου 2016 αυτά τα κράτη – μέλη ή πρέπει να συμμορφωθούν αμέσως ή σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να υποστούν τις επιβαλλόμενες κυρώσεις. Είναι αδιανόητο αυτά τα κράτη – μέλη να υπονομεύσουν τελικώς το όλο ευρωπαϊκό οικοδόμημα”.
Στην ανάγκη το προσφυγικό ζήτημα να γίνει αντικείμενο διαχείρισης με όρους ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης είχε επισημάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος και κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαρκισιάν νωρίτερα.
Όπως είπε, θα πρέπει οι εταίροι της Ελλάδας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδίως κατά τη σύνοδο κορυφής της 17ης Μαρτίου, “να υπερασπισθούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τα ανθρωπιστικά του θεμέλια και να μην αφήσουν εκείνους τους, ευτυχώς λίγους, εταίρους που διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα -εντελώς αντίθετα προς τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού- να το υπονομεύσουν”.

Mega

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ