Κύπρος: Μίζες χιλιάδων ευρώ μοίραζε η «Hλέκτωρ»! Πέφτω από τα σύννεφα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20160315091612Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του διευθυντή της Helector…Πεφτω απο τα σύννεφα…

Στοιχεία και αποδείξεις που κρατούσε σε θυρίδα τράπεζας στην Ελλάδα, έδωσε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο διευθυντής της εταιρείας «Ηλέκτωρ», Ιωάννης Κοκότσης.

Μαρτυρία της αστυνομίας, αναφέρει ότι οι ύποπτοι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους, για το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης, αμείβονταν με ποσοστά επί τοις εκατόν των χρημάτων που λάμβανε η εταιρεία από το κράτος.
Ο τέως δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, φερόταν να λάμβανε το μεγαλύτερο ποσοστό (έως και 5%). Ο Βέργας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για άλλη υπόθεση με μίζες. Από την άλλη, ο δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος συνελήφθη, φερόταν να λάμβανε ποσοστό 0,5%.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, κατέληξαν στον Βέργα 646.000 ευρώ και στον Λουρουτζιάτη 138.000 ευρώ. Ο οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης φέρεται να πήρε γύρω στις 217.000. Οικονομικό όφελος είχαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι-μέλη της τριμελούς επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών που κατακύρωναν τις προσφορές, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία.
Το ποσό των 160.000 ευρώ περίπου φέρονται να μοιράστηκαν οι Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος και Χριστάκης Πέτρου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο πρώην λειτουργός του υπουργείου Εσωτερικών Γιώργος Κουλλαπής, εκτός από προμήθειες, κατάφερε να εξασφαλίσει στον γιατρό γιο του Νίκο Κουλλαπή, δεκαετές συμβόλαιο για περίθαλψη των εργαζομένων στην εταιρεία.
Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, οι απολαβές του ήταν σχεδόν 5.000 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να εμφανιστεί ποτέ στον χώρο εργασίας του. Η μαραθώνια διαδικασία διήρκεσε περίπου επτά ώρες. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον των οκτώ υπόπτων.
Κουτί Πανδώρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ