ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ Ομπαμα σε Ερντογαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ομπαμαμΤο αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός τουρκικού τζαμιού στις ΗΠΑ, που κόστισε στην τουρκική κυβέρνηση 100 εκατ. δολάρια, απέρριψε ο Μπάρακ Ομπάμα.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα έχει ούτε τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, με τον Λευκό Οίκο να προτείνει αντ’ αυτού συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, την οποία μέχρι πρότινος θεωρούσαν έναν εκ των πλέον στενών συμμάχων.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί την Τρίτη στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στη σύνοδο υψηλού επιπέδου για την πυρηνική ασφάλεια και γίνει δεκτός μαζί με άλλους 50 ηγέτες στον Λευκό Οίκο.
Η κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα να μην συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, αλλά και να μην δώσει το παρών στα εγκαίνια του τζαμιού, φέρεται να εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμά του.
Οι ΗΠΑ φαίνεται πως είναι ενοχλημένες από την στάση της Τουρκίας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ελευθερία του Τύπου αλλά και για την συμπεριφορά της έναντι των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι ανήκουν πλέον στους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ