Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Δεν περιμένουμε πολλά για το χρέος από την Ουάσιγκτον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

μαξιμουΤο τι ρυθμίσεις θα υπάρξουν για το χρέος, αλλά και το εάν και πότε θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, απασχολεί έντονα την κυβέρνηση της Αθήνας, παράλληλα βέβαια με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Δεν περιμένουμε πολλά για το χρέος από την Ουάσιγκτον» επισημαίνει χαρακτηριστικά στο Real.gr ανώτερη κυβερνητική πηγή που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της, ενώ συμπληρώνει: «Άλλωστε εμείς τη συμφωνία για το χρέος την έχουμε κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, ανησυχεί σφόδρα για τη στάση που θα κρατήσει και στο θέμα του χρέους το ΔΝΤ, ενώ εκ των πραγμάτων η οριστική τύχη της διαπραγμάτευσης θα κριθεί από τη συμφωνία του Ταμείου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το θέμα του χρέους.

Έτοιμος για νέες επαφές

Ο Πρωθυπουργός, πάντως, σήμερα είναι έτοιμος να χρειαστεί να πραγματοποιήσει εκ νέου τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

Ανησυχία

Ενδιαφέρον, τέλος, εμφανίζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυβερνητικές απώλειες στις ψηφοφορίες στη Βουλή, εάν τα μέτρα αποδειχθούν τελικά πολύ πιο σκληρά από ό,τι αναμενόταν και εάν δεν ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης real.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ