Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Χαλβάς σιμιγδαλένιος Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε απο τη ζωη ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος

Θλίψη σκόρπισε στην επιστημονική κοινότητα η είδηση του θανάτου...

Ο Θυμιος ποζάρει στο πλευρό του αδερφού του Παναγιώτη και της αδερφής του Αγγελικής

Στην αγκαλιά των αγαπημένων του ανθρώπων ποζάρει ο Θύμιος...

Κέρκυρα: Φωτιά στη Λευκίμμη

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της...

60χρονος Πεθανε σε χωράφι στη Λάρισα

Νεκρός στο χωράφι του βρέθηκε ένας άνδρας στο Βλαχογιάννι...

Σπιναλογκα, το ιδιαίτερο νησι

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί το οποίο κλείνει...

Γάλλοι πυροσβέστες στην Ελλάδα: Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Υπηρετεί σχεδόν μία δεκαετία στη στρατιωτική δομή του μηχανισμού...

Μόλις 28 χρόνων παλικαρακι κρεμαστηκε μεσα στο σπίτι του

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του 28χρονου, που βρέθηκε...

Σοκαρουν τα βιντεο με τον Πακιστανο φονιά της 17χρονης Νικολέτας

Έμειναν μόνο οι φωτογραφίες της, λέει ο απαρηγόρητος πατέρας Η...

Μαίνεται η φωτια στο Άγιο Ορος

Ολονύχτια μάχη σώμα με σώμα με την μεγάλη φωτιά,...

Εξαπάτησαν επιχειρηματία και του έφαγαν 18.000 ευρω

Το φυσάει και δεν κρυώνει ένας επιχειρηματίας στην Καβάλα...

Φωτιά στη Χαλκίδα κοντά στο νοσοκομείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από...

Αθήνα 2022: Την απήγαγαν και την βίασαν την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της!

Εντοπίστηκε στη Σαρωνίδα η 45χρονη Αγγελική-Ειρήνη Καπετανάκη, τα ίχνη...

Ομολογησε το κτήνος

Ομολόγησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, στους αστυνομικούς ο Πακιστανός...

Χαλβάς-666x339.jpgΗ ονομασία χαλβάς έχει δοθεί σε αρκετά γλυκά τα οποία είναι διαφορετικά μεταξύ τους και συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου και αρκετές της Μέσης Ανατολής.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο κέρασμα. Για να τον φτιάξουμε θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό, 1 φλιτζάνι λάδι, 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, 1/2 φλιτζάνι σταφιδες, 1 ξύλο κανέλα, 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρχικά βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σχετικά φαρδιά και το αφήνουμε να κάψει. Όταν κάψει το λάδι καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου το χρώμα του να γίνει καστανό. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.

Αμέσως μετά, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα, ώσπου να δέσει. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την κανέλα και φλούδα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού που έχουμε βάλει και ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς. Μπορεί να σερβιριστεί ο χαλβάς σε μικρά μπωλ ως μερίδες ή σε μία φόρμα και να τον κόψουμε κομμάτια. Καλή επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρόφιμα που κάνουν επίθεση στο κοιλιακό λίπος

Δεν πρόκειται για μαγικές τροφές, ούτε για θαύματα της...

Τελος εποχής: Έφυγε απο τη ζωη η κορυφαία ηθοποιός Ντορα Κωστίδου

Έφυγε σήμερα από κοντά μας μια από τις πιο...

Σοκαρουν τα βιντεο με τον Πακιστανο φονιά της 17χρονης Νικολέτας

Έμειναν μόνο οι φωτογραφίες της, λέει ο απαρηγόρητος πατέρας Η...

Με τι σκεπτικό έφυγε για τριήμερο διακοπών;

Γράφει η Ιωάννα ΛιούταΤην Παρασκευή θυσιάζει δύο δικής του...

Πολύτιμα βότανα: Πώς να τα καλλιεργήσετε σε γλάστρα στο μπαλκόνι σας

Όταν ζούμε σε διαμέρισμα στην πόλη, δεν έχουμε αυλή...

Το ηχητικό με την προειδοποίηση Μαξίμου στον Ανδρουλάκη

Μείζον πολιτικό θέμα προκαλουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου τυπου...

Θα πάθετε πλάκα οταν μάθετε ποιος ειναι ο εγγονός της Μαρινέλλας

Οπως ειναι ήδη γνωστό η Μαρινέλλα εχει μια κόρη,...