Σόιμπλε: Δεν θα αντιμετωπίσουμε φέτος ελληνική κρίση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0155Επιμένει ο Σόιμπλε οτι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας στο Reuters ότι «η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι σαφής: αν η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς και τότε προκύπτει η ανάγκη να κάνουμε κάτι για τη βιωσιμότητα χρέους, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Εως τώρα δεν μπορώ να συναγάγω από την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους ανάγκη για κάτι τέτοιο».

Μιλώντας για το Δ.Ν.Τ ο Γερμανός υπουργός οικονομικών τόνισε οτι συμφωνήθηκε η συμμετοχή του ταμείου στο πρόγραμμα και δήλωσε οτι η συμμόρφωση της Ελλάδας με το πρόγραμμα θα συζητηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και ότι η συμφωνία είναι εφικτή μέχρι τα τέλη του Απριλίου. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε ένα φιλικό διακανονισμό. Δεν θα αντιμετωπίσουμε πάλι φέτος μια ελληνική κρίση».

Προσέθεσε ότι «κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα μέχρι το τελευταίο γράμμα, αλλά προσέθεσε: το συνολικό αποτέλεσμα πρέπει να βγαίνει και οι συμφωνηθείσες προϋποθέσεις αντανακλούν σε αυτές που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.


«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να μην συνεχίσει να αμφισβητεί αυτά που συμφωνήσαμε από κοινού. Δεν χτίζεται έτσι εμπιστοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ