ΕΞΕΓΕΡΣΗ πολιτων στα Σκοπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

skopia12_563_355Προσαγωγές, τραυματισμοί, ξύλο και επίθεση στο γραφείο του προέδρου της χώρας και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η νύχτα της Τετάρτης στα Σκόπια σημαδεύτηκε από άγρια επεισόδια, την ώρα που η χώρα μαστίζεται από πολιτική κρίση και οδεύει προς εκλογές.

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης (13.04.2016) στο κέντρο των Σκοπίων, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έκαναν γυαλιά καρφιά ένα από τα γραφεία που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος  Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενώ έσπασαν και παράθυρα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης βγήκαν στους δρόμους των Σκοπίων για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης του Ιβάνοφ να δώσει… συγχωροχάρτι σε πολιτικούς και συνεργάτες τους που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η αστυνομία προσήγαγε 12 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον σχηματισμό μίας νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης στη χώρα και την αναβολή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζονται για τις 5 Ιουνίου, στις οποίες η αντιπολίτευση δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει. Διεμήνυσαν δε ότι θα διαδηλώνουν κάθε βράδυ μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ