Τι έχει αυτή η πέτρα και αξίζει 100.000 δολάρια;

1-11.pngΜία πέτρα που βρωμάει ίσως δεν είναι και ότι καλύτερο για να την πάρεις σπίτι σου. Και όμως ένα ζευγάρι Άγγλων που είχε αντίθετη άποψη, σήμερα διαπραγματεύεται την πώλησή της για ποσό άνω των 100.000 δολαρίων!

Ο Γκάρι και η Άντζελα Ουίλλιαμς βρήκαν την «πέτρα» αυτή στην παραλία του Λανκασάιρ. Το ζευγάρι έκανε βόλτα στην παραλία όταν μια έντονη δυσοσμία, κάτι σαν ψόφια ψάρια, τους κίνησε το ενδιαφέρον. Ακολούθησαν την μυρωδιά και βρέθηκαν μπροστά στον μικρό θησαυρό τους.

Η «πέτρα» αυτή ήταν εμετός φάλαινας ο οποίος είναι δυσεύρετος και έχει εξαιρετικά υψηλή αξία.Τις «πέτρες» αυτές χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρίες για την κατασκευή πανάκριβων αρωμάτων και μόλις μαθεύτηκε η εύρεσή του από το ζευγάρι, ήδη δύο εταιρίες μία από την Γαλλία και μία από την Αυστραλία έδωσαν τις προσφορές για να την αγοράσουν.

Μάλιστα η συγκεκριμένη, ζυγίζει σχεδόν ένα κιλό περισσότερο από την τελευταία που βρέθηκε το 2013 και πωλήθηκε στην τιμή των 140.000 δολαρίων! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμετός της φάλαινας, μοιάζει με πέτρα καθώς η διαδικασία του διαρκεί ακόμη και χρόνια μέσα στο στομάχι του κητώδους θηλαστικού. Κατά τη διαδικασία αυτή στερεοποιούνται όλες οι τροφές που δεν μπορούν να χωνευτούν για να προστατευτεί το στομάχι της και κάποια στιγμή αποβάλλεται από το στόμα. Οι «πέτρες» αυτές επιπλέουν στη θάλασσα μέχρι να ξεβραστούν σε κάποια ακτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ