Σεισμός 6,4 Ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία

japan-seismos-1_0Ισχυρός σεισμός της τάξης των 6,2 Ρίχτερ χτύπησε τη νότια Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να γκρεμιστούν σπίτια και σημειωθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για εγκλωβισμένους ανθρώπους στα συντρίμμια.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Μασίκι και το εστιακό του βάθος στα 23 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση διήρκεσε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε ένας μεγάλος μετασεισμός 5,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τον σεισμό, δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για τραυματίες, ωστόσο σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η παροχή νερού.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, οι αρχές προχωρούν στην εκτίμηση των υλικών ζημιών, καθώς έχουν καταρρεύσει αρκετά σπίτια, ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός για ενδεχόμενο πρόβλημα στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας, λόγω του προηγουμένου με τη Φουκουσίμα.

«Δεν έχει παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα», είπε όταν ρωτήθηκε.

Η αστυνομία στην επαρχία Κουμαμότο ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αναφορές πως ενδέχεται στα κτίρια που κατέρρευσαν να υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι, ωστόσο δε μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πάντως μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν ήταν το δημαρχείο της πόλης Ούκι.

Όπως λένε οι κάτοικοι, ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος και στη συνέχεια τα οικήματα άρχισαν να κινούνται αριστερά και δεξιά.

Επίσης, βιβλία, αντικείμενα και έπιπλα έπεσαν στο έδαφος, ενώ σε μερικά σπίτια έπεσαν ολόκληροι τοίχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ