Στη Βουλή η συζήτηση για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsipras_533_355Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (15/04/2016) συζήτηση στη Βουλή, με αντικείμενο τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στις 10:00 το πρωί στην Ολομέλεια με το σύνθημα «όλα στο τραπέζι, όλα στο φως» και ήδη η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει λίστα ερωτημάτων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τα δάνεια που έχουν λάβει κατά το παρελθόν τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι.

Το ζήτημα, ωστόσο, παραμένει: Θα μιλήσει, επιτέλους, ανοικτά, ο κ. Τσίπρας με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιοι λυμαίνονταν επί σειρά ετών τεράστια ποσά από τα «θαλασσοδάνεια» και με ποιους όρους; Ή μήπως θα έχουμε μια επανάληψη της συζήτησης-«σούπα» που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν είχε γίνει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια για τη διαφθορά και τη διαπλοκή;
Στη συζήτηση, πέραν των Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου που είχαν και τη σχετική πρωτοβουλία, από πλευράς κυβέρνησης θα παρέμβουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ