Μέσω email & sms θα ενημερώνονται οι γονείς για τις απουσίες των παιδιών τους από το σχολείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
school-kids-paidia_b2Με… SMS και από το κινητό τους τηλέφωνο θα μπορούν να ενημερώνονται πλέον οι γονείς για τις απουσίες των παιδιών τους από το σχολείο.
Παράλληλα, από την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017 απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής και απόδοσης τίτλων σπουδών στα δημόσια σχολεία, ενώ στο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής των σχολείων θα εισέλθουν και τα ιδιωτικά.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Παιδείας μελετάται η υιοθέτηση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος καταγραφής των απουσιών των μαθητών, το οποίο θα υπολογίζει τις υπερβάσεις ορίων και θα προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονέων, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με το σχολείο.
«Είμαστε κοντά σε μια λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών. Το νέο σύστημα θα βοηθά αφενός τους γονείς να έχουν άμεση πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών τους, αφετέρου τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του κυρίως έργου τους, που είναι το διδακτικό», ανέφερε ο υπουργος, καταδεικνύοντας ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η καλύτερη διαχείριση του προσωπικού, με στόχο την κάλυψη διδακτικών κενών.
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ