12/05/2021

Πρίν δολοφονήσουν την Daphne Caruana Galizia είχαν επιχειρήσει να χακάρουν το blog της

eea8cacd 8db1 4de6 b4f8 1dd2143076aaΜαζική κυβερνοεπίθεση ειχε δεχθεί το blog της Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia λίγους μήνες πριν η άτυχη μπλόγκερ βρει τραγικό θάνατο από δολοφονική επίθεση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΟΛΥΜΠΙΑ, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να αποσπάσουν τους κωδικούς πρόσβασης στους servers που φιλοξενούσαν το μπλογκ της, στήνοντας παγίδα… με ψεύτικους λογαριασμούς e-mail με το όνομα της και επικοινωνώντας με τους διαχειριστές επικαλούμενοι δήθεν πρόβλημα για να αποσπάσουν τους κωδικούς από τους συνεργάτες της.

Οι συνεργάτες της αντιλήφθηκαν την απάτη και δεν αποκάλυψαν τους κωδικούς. Όμως στη συνέχεια οι άγνωστοι επιχείρησαν μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας στους servers με τη μέθοδο DDoS (Denial of Service) αποσκοπώντας να καταρρεύσουν τα συστήματα φιλοξενίας.

Ο υπεύθυνος διαχειριστής ειχε δημοσιοποιήσει μάλιστα το γεγονός με την α παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό του.

a4ec0acc c18b 4682 b9ac c89853e89888

Η επίθεση μάλιστα ειχε απασχολήσει και τα ΜΜΕ της χώρας, με τον Independent της Μάλτας να κάνει εκτενή αναφορά στην επίθεση τον περασμένο Μάρτιο.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το συμβάν χωρίς φυσικά να βρουν τους υπαίτιους.

Η άτυχη δημοσιογράφος ειχε εδώ και καιρό  υπογράψει τη θανατική της καταδίκη με τις αποκαλύψεις σκανδάλων που απ’ ότι φαίνεται απέβησαν μοιραίες…

 
infiltr8or

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ