«Θα ήθελα να μην ξοδέψω ούτε ένα ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες και θα το υποστήριζα αν οι γείτονες μας ήταν το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης @BrookingsInst «Η Ελλάδα επιστρέφει-Γεωστρατηγικής σημασίας η σχέση με ΗΠΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, έκανε λόγο για συμφωνία που θα φτάσει τα 2,4 δισ. δολάρια. Η ελληνική πλευρά όμως από την πρώτη στιγμή επιμένει ότι ο «λογαριασμός» δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. και αυτό επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
https://youtu.be/QSLc8TxtvNc
 
«Θα ήθελα να μην ξοδέψω ούτε ένα ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες και θα το υποστήριζα αν οι γείτονες μας ήταν το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο», απάντησε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε σχετικά και επεσήμανε ότι ακόμη είναι ανοιχτή η συζήτηση.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά θέλει να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι είναι απαραίτητο να κρατήσει τις ισορροπίες στην περιοχή. Διευκρίνισε πως ό,τι συζητήθηκε είναι η δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τα F16 με ένα ποσό που δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. για την ελληνική πλευρά. Πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Αμυνας αξιολογούν ότι είναι κάτι που θα έχει μεγάλο όφελος για την ελληνική πλευρά.
Δεν είναι οικονομικό το θέμα, είπε, αλλά γεωστρατηγικό και συμπλήρωσε ότι προσπάθησε να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα όπως έχει. Το θέμα, πρόσθεσε, είναι να κρατήσουμε την ισορροπία και να δουλέψουμε για τη σταθερότητα στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ