Στην ΕΑΒ που ήθελε να βάλει «λουκέτο» ο Μητσοτάκης μεγάλο μέρος της αναβάθμισης των F16

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

eab1Μια σημαντική πτυχή της συμφωνίας αναβάθμισης των F16 που πέτυχε η κυβέρνηση, και έχει περάσει στα ψιλά γράμματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, είναι αυτή της αναβάθμισης του ρόλου της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, στην οποία ήθελε να βάλει λουκέτο ο Μητσοτάκης ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενδεικτικό της διαφοράς φιλοσοφίας της κυβέρνησης με αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι… οτι μεγάλο μέρος της αναβάθμισης θα πραγματοποιηθεί από την ΕΑΒ, η οποία διαθέτει στελεχιακό δυναμικό με εξαιρετική εξειδίκευση στο συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών. 
Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους αξιοποίησης της τεχνογνωσίας της ΕΑΒ, την ίδια στιγμή που ο Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδίαζε να βάλει λουκέτο στέλνοντας στη λαιμητόμο χιλιάδες εξειδικευμένου προσωπικού.
Όπως δήλωσε ο ΑνΥΕΘΑ κ. Βίτσας, στόχος είναι η αναβάθμιση να πραγματοποιηθεί από την ΕΑΒ, εξηγώντας: «το ίδιο γίνεται ήδη με την αναβάθμιση των αεροσκαφών αεροναυτικής συνεργασίας P3 Orion, όπου ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς γίνεται εδώ, στην Ελλάδα», περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία. «Ένα ή δύο αεροσκάφη αναβαθμίζονται ολοκληρωτικά στις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθούν ως μοντέλα και στη συνέχεια μία σειρά ηλεκτρονικά συστήματα φτιάχνονται στις ΗΠΑ, έρχονται στην Ελλάδα, συναρμολογούνται και γίνονται οι υπόλοιπες κατασκευές και τροποποιήσεις που χρειάζονται».
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ