Τρομοκρατημένοι οι Τούρκοι απο τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
pavlopoulos2Απάντηση προσπαθησε να δώσει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Χαμί Ακσόι ανέφερε: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ότι έπραξαν οι πρόγονοί μας».
https://www.youtube.com/watch?v=KDg4jmE7Zyw&feature=youtu.be
Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».
Παράλληλα με σημερινή ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση της Χρυσής Αυγής και ζητά τη σύλληψη των δραστών.
«Πριν από λίγες ημέρες οργανώθηκε διαδήλωση εναντίον της χώρας μας όπου έκαψαν την τουρκική σημαία. Ζητάμε τη σύλληψη των δραστών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι δηλώσεις Παυλόπουλου
Χθες Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο, «ιδίως αυτό τον καιρό, απέναντι στα προβλήματα και τις προκλήσεις, όχι μόνο λόγω των στενών εθνικών σχέσεων που έχουν οι δυο χώρες, αλλά γιατί η Κύπρος είναι εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι έχει χρέος να σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο, άρα και το Δίκαιο της Θάλασσας. Το Δίκαιο της Θάλασσας τη δεσμεύει γιατί, ασχέτως του αν έχει προσχωρήσει ή όχι στη συνθήκη του Modego Bay, είναι γνωστό ότι αυτή η συνθήκη είναι δεσμευτική δεδομένου ότι παράγει πλέον- λόγω του αριθμού των κρατών που έχουν προσχωρήσει – γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που είναι δεσμευτικοί για όλους. ‘Αρα η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι όταν παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζει και υποχρεώσεις που έχει απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί οι παραβιάσεις αυτές αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Κύπρος είναι πλήρες κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και νομίζω ότι ήταν σαφές αυτό το οποίο συναποφασίσατε με τον κ. Κοτζιά, χθες, ότι δηλαδή όλες αυτές οι προκλήσεις θα έρθουν σε όλα τα διεθνή fora και ιδίως στα fora της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ