"Novartis for Adonis" – Άκρως εμπιστευτικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 7626«Proposal Novartis for Adonis»

Η εφημερίδα «Αυγή» αναφέρει ότι στο CD με τα 165 αρχεία υπαλλήλων της Novartis, που επίσης έχουν διαβιβαστεί στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, περιλαμβάνονται και εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που αναφέρονται στη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, υπό τον τίτλο «Proposal Novartis for Adonis».

«Ενδεικτικό είναι το έγγραφο που συνέταξε από τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 η υπάλληλος της Novartis Ι.Ρ. Σε αυτό το draft, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνονται κατευθύνσεις υπό τον τίτλο “Κατάλογος προϊόντων σοβαρών παθήσεων του Ν. 3816 – Σεπτέμβριος 2013”. Εκεί διακρίνεται ρυθμιστική πρόταση, νομοθετική πρόταση και οικονομική πρόταση. Μεταξύ άλλων, ζητείται ”απαραίτητα” να διατηρηθεί ο κατάλογος των προϊόντων ”σοβαρών παθήσεων”» σημειώνει η εφημερίδα και επικαλείται άλλο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η Novartis αναφέρεται σε «προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε την επάρκεια των προϊόντων της λίστας 3816 σε περίπτωση που θα διατίθενται μέσω του ιδιωτικού τομέα».

Εκεί η εταιρεία προτείνει υπουργική απόφαση/νόμο που θα επιβάλει τη διάθεση των προϊόντων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων. Προτείνει, επίσης, «οι φαρμακευτικές εταιρείες να παίρνουν ενημερωμένα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ ανά ΤΚ με τον αριθμό των εκτελεσθέντων συνταγών» και «οι χονδρέμποροι να είναι μόνο πιθανοί διανομείς των σκευασμάτων και οι φαρμακευτικές να επιλέγουν με ποιους θα συνεργάζονται».


http://www.zougla.gr/politiki/article/novartis-for-adonis—akros-empisteftiko

ΔΗΜΟΦΙΛΗ