15/04/2021

«Μικροσυμβάν» η ομηρία Ελλήνων στρατιωτικών για τον Μητσοτάκη!!

img 7632Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι του Μητσοτάκη στην Ελλάδα παριστάνουν ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την τύχη των ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στα χέρια των τούρκων, ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει μικρό συμβάν την σύλληψη και ομηρία των αξιωματικών μας!

Μητσοτάκης “εσωτερικού” και … Μητσοτάκης “εξωτερικου”! Με … “αμερικανικό αέρα” εμφανίζεται ο Κυριάκος στις ΗΠΑ, σε μια εμφανή προσπάθεια να διορθώσει το προφίλ του στην αμερικανική ηγεσία ( προφανώς και με τις οδηγίες της Ντορας Μπακογιαννη), ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτητων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ( προφανώς έπιασαν τόπο και οι “φωνες” του αμερικανού πρέσβη πριν από λιγες μερες στην πλ Μαβίλη, που ακουγονταν μεχρι το … Μεγαρο Μουσικής)! Σαφεστατα διαφοροποιημένος λοιπον ο αρχηγός της αξιωματικης αντιπολίτευσης στις θέσεις του απεναντι σε μειζονα εθνικα θέματα, εμφανιστηκε στην περιοδεία του στις ΗΠΑ! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Center Strategic and International Studies (CSIS) μια από τις σημαντικές δεξαμενές σκέψης (think tank) των ΗΠΑ αρκέστηκε να μιλήσει για ένα «μικρό συμβάν» που «δεν πρέπει να εξελιχθεί σε σημαντικό διπλωματικό επεισόδιο» αναφερόμενος στη σύλληψη και κράτηση από τις Τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να τους απελευθερώσει καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να είναι έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφάλειας».

Πρόκειται για μια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη που αποτελεί διαφοροποίηση από τα όσα ο ίδιος είχε πει προ ημερών σε υψηλούς τόνους στη βουλή όταν καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλέφωνο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ίδια κατεύθυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε και για το σκοπιανό ζήτημα. Σε αντίθεση με την προ καιρού θέση που είχε εκφράσει λίγο πριν το ραντεβού Τσίπρα Ζάεφ στο Νταβός, ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία και εν συνεχεία στήριξε τα συλλαλητήρια – ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχτές αργά το βράδυ από την Ουάσινγκτον τόνισε «η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια είναι ανοικτή προς ένα συμβιβασμό». Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για «λύση πακέτο» που θα συμπεριλάβει αλλαγές στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι τα «ζητήματα ταυτότητας» και «αλυτρωτισμού» των γειτόνων μας παραμένουν και «αυτά τα θέματα είναι μερικές φορές πιο σημαντικά και από το θέμα του ονόματος».

Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στο θέμα της ΠΓΔΜ από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στη Βοστώνη και είναι ενδεικτικά τα όσα είχε πει σε συνέντευξη στο ομογενειακό ραδιόφωνο «Ελληνική Ηχώ» όπου είχε αρκεστεί να πει μόνο ότι «πρέπει όλοι να σεβαστούν την ιδιαίτερη ευαισθησία των Ελλήνων και των Ελλήνων της Διασποράς στα ζητήματα εθνικής μας ταυτότητας» προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «να σταματήσω εδώ για λόγους που νομίζω ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε». Μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι οργανώσεις των ομογενών και στις ΗΠΑ ήταν από τους βασικούς διοργανωτές των συλλαλητηρίων για το όνομα της Μακεδονίας ο κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει ότι «δεν θέλω εδώ πέρα από τις ΗΠΑ να ασκήσω κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων».

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ