Η απόρρητη συνάντηση Ερντογάν – Τσαβούσογλου – Τίλερσον. Γιατί ακυρώθηκε το ταξίδι Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 7633

Εντέλει φαίνεται ότι η καρατόμηση του υπουργού εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών σχετίζεται άμεσα με την απόρρητη συνάντηση που είχε για 3 ώρες στην Τουρκία, για την οποία δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση από κανέναν. Στην επίμαχη συνάντηση συμμετείχαν μόνον ο Ερντογάν, ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου και ο Τίλερσον. Ενώ είναι χαρακτηριστικό και πρωτοφανές ότι στη συνάντηση δεν συμμετείχε ούτε ένας μεταφραστής! Αντίθετα, την μετάφραση μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας και του τέως υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, έκανε ο τούρκος υπουργός εξωτερικών.

Η εξέλιξη αυτή είχε εξοργίσει τον Πούτιν ο οποίος μη γνωρίζοντας τι είχε διαμειφθεί στην επίμαχη συνάντηση, έδωσε το πράσινο φως στις πολιτοφυλακές της Συρίας να ενισχύσουν τους Κούρδους έναντι της τουρκικής εισβολής. Φαίνεται όμως ότι το σοβαρότερο πρόβλημα το είχε ο Τραμπ, αφού λίγες μόλις ημέρες μετά την συνάντηση καρατόμησε τον υπουργό του, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του τούρκου υπουργού εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες! Συνάντηση που είχε οργανώσει ο ίδιος ο Τίλερσον…

Μόνο απορία λοιπόν δεν πρέπει να προκαλεί ότι ο Τίλερσον αντικαταστάθηκε από τον Πομπέο ο οποίος είχε εκφραστεί με πολύ σκληρά λόγια για τον Ερντογάν. Ενώ η νέα επικεφαλής της CIA χαρακτηρίζεται από τον αδυσώπητο πόλεμο που έχει κηρύξει στους σουνίτες ισλαμιστές από το 2003. Ισλαμιστές που παραδοσιακά στηρίζονται από τον Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ