«Υπονομεύθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπονομεύθηκε η κυβέρνηση ΚαραμανλήΠαρουσιάστηκε το βιβλίο «Στόχος τους η Ελλάδα – Κώστας Καραμανλής, το τελευταίο εμπόδιο»
Η «υπονόμευση» της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και η έλλειψη «εθνικής συνεννόησης» την κρίσιμη περίοδο του 2009 «οδήγησαν τη χώρα στη μέγγενη των Μνημονίων με τα χέρια κάτω» ήταν η κοινή συνισταμένη όσων μίλησαν στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας το βιβλίο της Σοφίας Λουκέρη «Στόχος τους η Ελλάδα – Κώστας Καραμανλής, το τελευταίο εμπόδιο».
Στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο νυν αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ το «παρών» έδωσαν πάνω από 20 βουλευτές του κόμματος. Η συγγραφέας του βιβλίου Σοφία Λουκέρη υπογράμμισε ότι «ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ανάγκη δικαίωσης γιατί οτιδήποτε εκφράζει την πρόοδο σ’ αυτή τη χώρα φέρει τη σφραγίδα της δικής του πολιτικής».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αφού υπογράμμισε ότι «τα Μνημόνια έχουν υπογραφή ΠΑΣΟΚ», τόνισε: «Στην κρίσιμη στιγμή ο Καραμανλής, παρά τη συντονισμένη επίθεση επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων, κράτησε αταλάντευτη στάση». Αναφερόμενος σε «ορφανά της περιόδου Σημίτη» και «“κηπουρούς” του Γιώργου Παπανδρέου», o κ. Κακλαμάνης κάλεσε «να πάψουν οι ιεροκήρυκες του εκσυγχρονισμού να μας κουνούν το δάχτυλο». «Το βιβλίο μάς υποβάλει ήδη από τον τίτλο του στην ιδέα ότι ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο» ανέφερε από την πλευρά του ο καθηγητής και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνης Μακρυδημήτρης.
Οι ρίζες της οικονομικής κρίσης είναι βαθύτερες, υποστήριξε ο Κώστας Μίχαλος μιλώντας για διαχρονικές ευθύνες των τελευταίων 40 χρόνων, ενώ επεσήμανε ότι η υπαγωγή της Ελλάδας στα Μνημόνια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν οι πολιτικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν. «Η κυβέρνηση το 2009 τόλμησε να πει την αλήθεια.
Πρώτη φορά που ένα κόμμα ζήτησε ψήφο για να λάβει δύσκολες αποφάσεις» είπε. Ο Κώστας Καραμανλής έθεσε τον «πήχη» στις μετέπειτα ηγεσίες, υπογράμμισε ο διευθυντής της «Εστίας» Μανώλης Κοττάκης, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «μιλάει» μέσω των πολιτικών επιλογών του.
Χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο με την έννοια του βιβλίου που άνοιξε, αλλά δεν έχει κλείσει» και κάλεσε τη «νέα ηγεσία της παράταξης να γράψει τα υστερόγραφα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ