Ο «ΡΩΣΟΣ»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη
Οι παράμετροι που αγνοούν όσοι επιτίθενται στον Σαββίδη
Με ενοχλεί που ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στο γήπεδο της Τούμπας με το όπλο. Η Αθήνα δεν είναι Μόσχα ούτε η Θεσσαλονίκη Ροστόφ. Με ενοχλεί που τόσα χρόνια στη μητέρα πατρίδα δεν έμαθε υποφερτά ελληνικά, ώστε να μπορεί να πει δημοσίως πέντε λέξεις στη σειρά.
Με ενοχλεί η αήθης επίθεση που εξαπέλυσε κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, διατυπώνοντας την πρόβλεψη ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Με ενοχλούν το «λιβάνισμα» στον Τσίπρα και η έμμεση ανάμειξή του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη αρχηγού στη Ν.Δ.
Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος φέρει διαφορετική κουλτούρα από τη δική μας και μπερδεύει την ελληνική πραγματικότητα με άλλες. Από την άλλη, όμως, με ενοχλούν τα φρικώδη ψέματα που ακούω τις τελευταίες μέρες. Με πειράζει που στελέχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τον φωνάζουν υποτιμητικά «ο Ρώσος». Ρωσικά κουσούρια μπορεί να φέρει, αλλά ο άνθρωπος έχει ελληνική ψυχή και ελληνική ποντιακή καταγωγή. Εδρα για τη διάσωση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας ίδρυσε ο «Ρώσος» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης – θυμάστε κανέναν από την παλαιά διαπλοκή να έχει τέτοιες ευαισθησίες; Στον αγώνα για την αποκατάσταση της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα πρωταγωνίστησε ο «Ρώσος» – ακούσατε να έκανε κάτι σχετικό κανένας «άγιος» της τέως διαπλοκής;
Με ενοχλεί, επίσης, που αποκαλούν ψιθυριστά «Ρώσο» τον Ιβάν ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. για ακόμη έναν λόγο: Διότι το κάνουν προς τέρψιν των συμμάχων μας, που μισούν τον ομογενή επιχειρηματία επειδή τόλμησε και αγόρασε κανάλι, επειδή τόλμησε και έγινε μέτοχος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επειδή έσωσε μια ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Θράκης συνεταιριστική βιομηχανία. Δεν είναι αποστολή στην πολιτική να είσαι το καλό παιδί των συμμάχων. Διότι αν κάνεις το καλό παιδί σήμερα και θεωρείς θεμιτό να εγείρουν βέτο για το ποιος έχει κανάλι και για το ποιος είναι μέτοχος στο λιμάνι, θα έρθει αύριο η μέρα που θα μετανιώσεις πικρά που τους αναγνώρισες αυτό το δικαίωμα.
Είναι, επίσης, ανόητες και ενοχλητικές οι επιθέσεις αυτές στον «Ρώσο», γιατί κάποιοι που δεν διαβάζουν σωστά δημοσκοπήσεις αγνοούν και πάλι τους Ελληνες. Επί τρία συνεχή χρόνια οι Ελληνες δηλώνουν στις μετρήσεις ποσοστά συμπάθειας στη Ρωσία άνω του 30%, παρά το καθημερινό σφυροκόπημα των ΜΜΕ κατά Πούτιν.
Τι θέλουν να κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.; Να ξυπνήσουν τη Λέγκα του Βορρά που κάθε μέρα -αδιαφορία κέντρου για τους στρατιωτικούς στην Αγκυρα, αδιαφορία για τη ΣΕΚΑΠ- αποκτούν νέα επιχειρήματα για το φούσκωμα της φιλορωσικής Ακροδεξιάς; Πολύ έξυπνο σχέδιο για τη σταθερότητα. Συγχαρητήρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ