Πολιτικός ΣΕΙΣΜΟΣ απο την αποκάλυψη του Παύλου Πολακη: Η ΝΔ κατέθεσε πλαστό έγγραφο στην Εξεταστική για την υγεία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Αυτή την ώρα καταθέτει ο αναπληρωτής υπουργούς Υγείας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα Έτη 1997 – 2014.
«Πλαστό έγγραφο κατέθεσε η ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία» τόνισε ο Παύλος Πολάκης και εξήγησε πως πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο επιχειρείται να εξηγηθούν οι 23 προσλήψεις που έγιναν επί υπουργίας Γεωργιάδη και να αποδειχθεί ότι οι μισθοί καλύφθηκαν από χορηγίες. Το επίμαχο έγγραφο, είναι το πρακτικό του ΔΣ με αριθμό 80/94/11-12-2013, και το είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς και υποστήριξε ότι το πρακτικό λέει ότι θα πληρώνονται από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ.
«Πάλι προσπαθείτε να κλέψετε αλλά δεν ξέρετε» είπε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «η απόφαση δεν αναφέρει ότι οι συνεργάτες της δομής θα αμείβονται από χορηγίες. Παρουσιάζεται ως απόφαση την μόνη πρόταση από την συζήτηση που δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση. Ξεβρακώνεται ο Γ. Γεωργαντάς και δεν έχει να πει τίποτα. Προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή παρουσιάζοντας ως απόφαση την μοναδική πρόταση που δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση».
«Αυτό το έγγραφο είναι πασιφανώς πλαστό. Προφανώς η Τσάγκαρη προσέθεσε σελίδες και η υπογραφή του Πουλή δεν ξέρω αν μπήκε με mail ή με περιστέρι» τόνισε ο αναπληρωτή υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι μόνο ότι είναι πλαστογραφία. Είναι και κακή πλαστογραφία. Στα Σφακιά λέμε: »Ξέρεις να κλέψεις; Κλέψε. Ξέρεις να χωστείς;» . »Ξέρω». »Ε, τότε κλέψε»».
Το επίμαχο έγγραφο κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εξεταστική από τον Γιώργο Γεωργαντά της ΝΔ και περιλαμβάνει απολογισμό των χορηγικών προγραμμάτων από τον υπεύθυνο δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς και στέλεχος της ΝΔ Σταμάτη Πουλή. Το έγγραφο ουσιαστικά αναφέρει ότι 75 υπάλληλοι απασχολήθηκαν από το 2009 έως το 2014 και πληρώθηκαν από χορηγίες. Ουσιαστικά δηλαδή το έγγραφο δικαιώνει τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι 23 προσλήψεις του δεν ήταν παράτυπες.
Όμως ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε σημερα έντονα την αυθεντικότητα του στοιχείου. «Το έγγραφο δεν είναι μόνο πλαστογραφία αλλά και κακή πλαστογραφία» κατήγγειλε ο κ. Πολάκης και διερωτήθηκε γιατί δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα. Κατήγγειλε επίσης ότι το έγγραφο που κατέθεσε η ΝΔ περιέχει διάφορα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά δηλαδή δεν έχει αρίθμηση, περιλαμβάνει διαφορετικές γραμματοσειρές, κενά ανάμεσα στις σελίδες και επίσης δεν έχει διακριτικά ότι διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επισήμανε ακόμη ότι οι σχετικές χορηγικές συμφωνίες δεν αναφέρουν τίποτα για την πληρωμή των εν λόγω εργαζομένων.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επεσήμανε ότι η πρώτη και η δεύτερη σελίδα έχουν διαφορετική γραμματοσειρά από τις υπόλοιπες 75 σελίδες και αποκάλυψε ότι ο γραμματέας του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Καλαμπαλίκης, που κρατούσε τα πρακτικά, λέει ότι η Ελένη Τσάγκαρη (που έχει απειλήσει τους βουλευτές με εσχάτη προδοσία!) του ζήτησε το πρακτικό προκειμένου κατά την δήλωσή της να προβεί στην προσθήκη παραγράφων και ότι της παρέδωσε τα πρωτότυπα αλλά του επέστρεψε προσθήκες.
Ο Γ. Γεωργαντάς ισχυρίσθηκε ότι το πρακτικό 33/2008 του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως οι συνεργάτες θα αμείβονται από χορηγίες και ότι είναι πενταετές πρόγραμμα. Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας του επεσήμανε ότι από τον πίνακα που είναι στο πρακτικό προκύπτει ότι η χορηγία των 300.000 ευρώ εξαντλείται σε εργασίες διαμόρφωσης εσωτερικού χώρου ενοίκιο κτιρίου και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. «Πού βρέθηκαν λεφτά για να δώσουμε στον κόσμο; Από τα 185.000 ευρώ που έβαλε το ΚΕΕΛΠΝΟ» πρόσθεσε.
Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχώρησε στην αποκάλυψη ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε 894 συμβάσεις με ΜΜΕ μόνο την περίοδο 2013 – 2014. Όπως είπε ο Π. Πολάκης την Παρασκευή του εστάλη ανωνύμως φάκελος που περιλαμβάνει κατάλογο με 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ.
Ο υπουργός είπε ότι έκανε αντιστοίχηση με τις 150 συμβάσεις που έχει ο ίδιος και διαπίστωσε ότι οι συμβάσεις που διαθέτει ταυτίζονται με τον κατάλογο που παρέλαβε ο οποίος πάντως δεν έχει ποσά.
Υπενθυμίζεται ότι από τα έως τώρα στοιχεία των 150 συμβάσεων μόνο το 2014 (και όχι το 2013) η διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ εμφανιζόταν στα 4.274.150 ευρώ. Επομένως το ποσό που δόθηκε το 2013 – 2014 είναι πολύ παραπάνω απ’ ό,τι ήταν γνωστό ως τώρα.
«Είναι προφανές ότι το μεγάλο μπαμ έγινε τότε. Ήταν και προεκλογική χρονιά» τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «είναι ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Τέλος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ