12/04/2021

Η «ματωμένη» λίμνη της Κύπρου – Εντυπωσιακές εικόνες

cyprus matomeni limni
Ένα μαγευτικά απόκοσμο σκηνικό που προκαλεί δέος. Αποτελεί μεγάλο μέρος της πλούσιας μεταλλευτικής ιστορίας της Κύπρου, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια μένει έχει σταματήσει τη λειτουργία του και έχει αφεθεί στο χρόνο.

Και παρότι το μεταλλείο του Μιτσερού έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές, κυρίως λόγω της εντυπωσιακής κόκκινης λίμνης που έχει δημιουργηθεί στο σημείο ένεκα των διάφορων οξέων από τα μεταλλεύματα που καταλήγουν στο νερό, κάθε φορά που ένα καινούργιο άλμπουμ με φωτογραφίες από την περιοχή «σκάει» στο διαδίκτυο, δίνει και κάτι καινούργιο που δεν είχαμε προσέξει μέχρι σήμερα.
Αυτή τη φορά η ομάδα της «Cyprus From Air», βρέθηκε στην περιοχή και φωτογράφισε όχι μόνο την κόκκινη λίμνη, αλλά και τις μισογκρεμισμένες εγκαταλελειμμένες γαλαρίες στις οποίες εισήλθαν και φωτογράφισαν το εσωτερικό τους. Όπως αναφέρουν μάλιστα σε σχετική ανάρτησή τους, τα περισσότερα υποστηρίγματα των γαλαριών έχουν καταρρεύσει και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για κάποιον που δεν είναι γνώστης να προσπαθήσει να εισέλθει εκεί.
cyprus matomeni limni1
cyprus matomeni limni2
cyprus matomeni limni3
cyprus matomeni limni4
cyprus matomeni limni5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ