Ιράν Vs Ισραήλ: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

israel vs iran
Ιρανός στρατηγός: “Τα δάχτυλά μας στη σκανδάλη, οι αεροπορικές σας βάσεις εντός πεδίου βολής” – Νετανιάχου: “Είμαστε έτοιμοι”

Οι ηγέτες του Ιράν χρησιμοποίησαν τα κηρύγματά τους της Παρασκευής για να αυξήσουν την απειλητική ρητορική τους εναντίον του Ισραήλ, μια ημέρα μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 19ης Απριλίου για την ανεξαρτησία του.
Επέλεξαν έναν σκληροπυρηνικό στρατηγό των Φρουρών της Επανάστασης, τον Hossein Salami, για να δείξουν ότι εννοούν αυτά που λένε: Την υποσχόμενη στρατιωτική τιμωρία για το αεροπορικό χτύπημα του Ισραήλ στη βάση T-4 της Συρίας στις 9 Απριλίου, τον θάνατο επτά αξιωματικών των Φρουρών και την εξουδετέρωση του εναέριου χώρου τους στη Συρία.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε: “Ακούμε τις απειλές από το Ιράν. Ο IDF και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη”. Απευθυνόμενος σε μια συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου είπε: “Θα πολεμήσουμε όποιον προσπαθήσει να μας βλάψει. Δεν μας φοβίζει το τίμημα και θα εξακριβώσουμε το κόστος από εκείνους που θέλουν να μας βλάψουν … ο λαός θα σταθεί ισχυρός”.
Δεδομένου ότι το Ιράν ενίσχυσε την επιθετική ρητορική του, οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου ενισχύθηκαν ουσιαστικά και οι αεροπορικές δυνάμεις του τέθηκαν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν πιθανά ιρανικά αντίποινα για την επίθεση στην βάση Τ4.
Οι αναλυτές πληροφοριών έχουν συμβουλεύσει την κυβέρνηση ότι οι απειλές πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Με τα δύο μηνύματά του στο Twitter, ο Ιρανός στρατηγός την Παρασκευή έφερε την απειλητική ρητορική σε ένα νέο επίπεδο: “Μην ελπίζετε στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν φτάσουν, δεν θα είστε εκεί … Ο μικρότερος στόχος θα είναι η ύπαρξή σας. Δεν μπορείτε να αντέξετε. Όταν ξεφύγετε, δεν θα έχετε άλλη διέξοδο παρά μόνο προς τη θάλασσα”.
Νωρίτερα, ο Salami είχε προειδοποιήσει: “Τα δάχτυλά μας είναι στη σκανδάλη και οι πύραυλοι είναι έτοιμοι και θα εκτοξευτούν σε οποιαδήποτε στιγμή που ο εχθρός έχει ένα απειλητικό σχέδιο… Βόρεια και δυτικά του Ισραήλ βρίσκονται στη διασταύρωση της φωτιάς. Δεν θα ξεφύγετε. Ζείτε στο στόμα του δράκου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ