Οι ΑΝΕΛ προειδοποιούν την κυβέρνηση: Θα πρέπει να αναζητά διαφορετική πλειοψηφία ανά νομοσχέδιο

89e1a9bb-6017-4bea-bd03-058c473eba31«Θα πρέπει σήμερα η κυβέρνηση να αναζητάει ενδεχομένως ανά νομοσχέδιο και διαφορετική σύνθεση της πλειοψηφίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, ΘεόδωροςΤοσουνίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ με αφορμή την αναβολή της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το ΑΣΕΠ μετά την άρνηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ψηφίσουν τρία άρθρα του.
Ο κ. Τοσουνίδης είπε επίσης ότι «Μία σειρά μέτρων, τα οποία υλοποιούνται με μορφή νομοσχεδίων έχουν ισχυρή την ταυτότητα των ΑΝΕΛ και βεβαίως αυτά θα στηριχτούν. Όπως η ψήφιση της αύξησης του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου και σειρά μέτρων, όπως θα είναι για τον ΕΝΦΙΑ, οι φορολογικές μειώσεις προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες, είναι μέτρα τα οποία είναι τμήμα, παιδιά μας, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακόμα και την περίοδο που συγκυβερνούσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχαμε διαφορετική προσέγγιση και αντίληψη επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων. Με πολλή ευθύνη συνεχίζουμε αυτό που κάναμε έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια» εξήγησε ο κ. Τοσουνίδης.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ είπε: «Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι είναι μία προσπάθεια του κ. Βούτση, καταρχήν, του προέδρου της Βουλής, μία λανθασμένη ερμηνεία του κανονισμού όσον αφορά τη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτό κατέθεσε και κατήγγειλε στην ουσία ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Πιστεύω, πάντως, ότι δεν θα τολμήσουν να ολοκληρώσουν αυτό που ενδεχομένως ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού τους».
Σχετικά με τις εξελίξεις που θα δρομολογήσει η παράδοση της βουλευτικής έδρας από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και η προοπτική ο πρώτος επιλαχών, Τέρενς Κουίκ, να ορκιστεί βουλευτής των ΑΝΕΛ και στη συνέχεια να ανεξαρτητοποιηθεί, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε: «Δεν ανησυχούμε[…] Από εκεί και πέρα η στάση του καθενός σε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές νομίζω κρίνει τον καθένα και τον θέτει ενώπιον των ευθυνών του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ