Αποτυχημένο Χιτλερικό Σχέδιο η Ευρωπαϊκή Ένωση; Τι σημαίνει Grosswirtschaftsraum

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Phil Butler, New Eastern Outlook, 17-10-20

Ο Φιλ Μπάτλερ, είναι ερευνητής και αναλυτής πολιτικής, πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στην Ανατολική Ευρώπη  Είναι συγγραφέας του πρόσφατου μπεστ σέλερ «Πραιτοριανοί του Πούτιν” και άλλων βιβλίων. Γράφει για το ηλεκτρονικό περιοδικό «Νew EasternOutlook», αλλά τα άρθρα του  συχνά αναδημοσιεύονται σε πολλά άλλα όργανα ελεύθερης ενημέρωσης.

Το κατωτέρω άρθρο του αξίζει προσεκτικής ανάγνωσης, αρχειοθέτησης και διάδοσης.  Επειδή φωτίζει άπλετα τα αίτια και τα κίνητρα της αφαίμαξης και καταστροφής  της «ατίθασης», μαχητικής κάποτε και μισητής χώρας μας, διαλύει τα κατάλοιπα επιμόνων υπνωτικών ψευδαισθήσεων του ελληνικού λαού και εκθέτει σε διαπόμπευση τους ελεγχόμενουςπολιτικούς συνεργούς και τους  αμετανόητους παπαγάλους διαφημιστές μιας ληστρικής «Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης», στημένης πάνω στη σύλληψη και τα σχέδια του Αδόλφου Χίτλερ. 

Τα εγγαστρίμυθα ανδρείκελα (γερμανικής επιλογής) τουοικτρού θιάσου των Βρυξελλών,  που παπαγαλίζουν μονότονα τις λέξεις «Δημοκρατία», «Αλληλεγγύη», «Διεθνές Δίκαιο» και «Ανθρώπινα Δικαιώματα», απέδειξαν την χάρτινή τους υπόσταση με την ανυπαρξία τους στην κορύφωση της πανδημίας και με την διπροσωπία τους (σε αντανάκλαση του ΝΑΤΟ) στην τουρκική πολιορκία της χώρας μας, αναγκάζοντας και τους πιστούς εντολοδόχους τους σε επώδυνη πλην αναγκαστική προσγείωση στην αλήθεια – επί ποινή συντριβής.

Ας υπομνησθεί ως χρήσιμη προσθήκη στο άρθρο ότι πρώτος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας των 6, ήταν ο Γερμανός Βάλτερ Χαλστάϊν, το 1930 καθηγητής γερμανικούπανεπιστημίου, εξεπόνησε το σχέδιο της (γερμανικής)Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης που υιοθέτησε ο Χίτλερ, αξιωματικός αργότερα στον στρατό, (κατά πληροφορίες στα Ες Ες), αιχμαλωτίστηκε και μεταφέρθηκε στην Αμερική, όπου το σχέδιό του υιοθετήθηκε από τους παντοδύναμους αδελφούς Ντάλλες- ο ένας υπουργός Εξωτερικών και ο άλλος αρχηγός της κατασκοπίας ΟΣΣ, και ιδρυτής της C.Ι.Α. και επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Γαλλία του Πεταίν]

Μετάφραση/Εισαγωγή: Μιχαήλ Στυλιανού

Η αλήθεια συχνά πονάει, ειδικά όταν προέρχεται από μια απροσδόκητη πηγή. H πραγματικότητα των αέναων κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήττει τους ανθρώπους για την προστασία και την ανακούφιση των οποίων δημιουργήθηκε. Ας μην ξεχνάμε γιατί εκλέγουμε τις κυβερνήσεις. Πρέπει άραγε να υπενθυμίσω σε κάθε αναγνώστη ότι η ηγεσία μας έχει ως αποστολή να βελτιώσει την ζωή μας;

Η «Ευρωπαϊκή ΄Ενωση»  απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως δημοκρατία. Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα με το οποίο επιβαρύνεται αυτό το μπλοκ των εθνών. Διάβασα σήμερα το πρωί μιαν έκθεση από απίθανη πηγή, σχετικά με την απελπιστική πραγματικότητα της πολιτικής και της οικονομίας της ΕΕ. Η συγγραφέας Έλεν Τόμσον ( επιστημονική συνεργάτις της Γκάρντιαν και συγγραφέας) έγραψε το 2018 σε άρθρο της επί των εξωτερικών  υποθέσεων με υπότιτλο «Broken Europe»(Τσακισμένη Ευρώπη), για την ατελείωτη κρίση που πρέπει να ανέχονται οι πολίτες της ΕΕ. Η συγγραφέας ανησυχούσε τότε για τη συνεχιζόμενη κατάσταση του χρέους, αλλά τα λόγια της αντηχούν σήμερα ακόμη πιο δυνατά, καθώς μια πανδημία απειλεί να διαλύσει την «Ένωση».

“Κολλημένη με μια μη λειτουργική νομισματική ένωση, η ΕΕ δεν μπορεί ούτε να ανεχτεί τη δημοκρατία στα κράτη μέλη της ούτε να την καταργήσει. Το αποτέλεσμα είναι πιθανό να είναι η συνέχιση του φαινομένου που διαπιστώθηκε την τελευταία δεκαετία: κρίση μετά από κρίση χωρίς λύση διαρκείας“.

“Ακατάλληλη, μη λειτουργική, αλυσιτελής, άχρηστη” (Unworkable), αυτή είναι η ουσία της ξεχαρβαλωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει επωμισθεί την ευθύνη για σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους.  Εγγονή της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) που ιδρύθηκε το 1951, γεννήθηκε σε αναταραχή, και η κοινότητα που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τα αρχικά μέλη τηςΒέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Δυτική Γερμανία, έχει σχεδόν καταστρέψει τις απώτερες χώρες. Το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το μπλοκ μπορεί να απλουστευθεί αν καταλάβει κανείς τον όρο και την ιδέα πίσω από το Reichsidee (“αυτοκρατορική ιδέα”, γερμανικός φυσικά όρος).

Αν και λίγοι στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο θα το παραδεχθούν ποτέ, πρόκειται για τον σχηματισμό της υπερεθνικής κυριαρχίας της Ε.Ε. στην ήπειρο. Υποθέτω ότι είναι σύμπτωση που τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ είναι στο Βέλγιο.

Το 2013, ο εμπειρογνώμων για την  πνευματική ιδιοκτησία, με έδρα τη Βοστώνη, και πρώην επιθεωρητής του Χάρβαρντ Bill Leeεπεξήγησε καλύτερα, πώς η Ε.Ε. ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα. Ο Λι υποστήριξε ότι η ΕΕ απέτυχε στη σημαντικότερη δοκιμασία της. Ιδού μια ενημερωτική αποτίμηση, που γράφτηκε πριν επτά χρόνια, από τον πολυμαθή εμπειρογνώμονα του Χάρβαρντ:

“Η εικασία μου είναι ότι η Ευρώπη θα λασπώσει προσπαθώντας να “μεταρρυθμίσει” το σύστημα της ΕΕ γύρω στα περιθώρια. Οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι και αξιωματούχοι πιθανότατα θα μείνουν στυλωμένοι στην πεποίθησή τους ότι οι πολιτικές τους ήταν σωστές από την αρχή, ότι το μόνο που χρειάζονται είναι ακόμα περισσότερος χρόνος και ότι το πραγματικό σφάλμα έγκειται στα ηθικά ελαττώματα εκείνων που ζουν στα έθνη της περιφέρειας — οι οποίοι πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν ό,τι είναι καλό για αυτούς και για την ΕΕ συνολικά”.

Προφητικός, έτσι δεν είναι; Ο Lee συνεχίζει λέγοντας ότι το σημερινό σύστημα της ΕΕ θυμίζει την παλιά Ευρώπη. Επιμένει επίσης ότι ένα εφαρμόσιμο σχέδιο της ΕΕ θα απαιτούσε πραγματική κεντρική εξουσία. Από αυτή την άποψη, όπως όλοι γνωρίζουμε, η μόνη πραγματική δύναμη στην Ευρώπη επικεντρώνεται στις τράπεζες του Λουξεμβούργου και της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ προφήτευσετην «αποκατάσταση του αληθινού μεγαλείου της Ευρώπης», μόλις επιτευχθεί η τελική νίκη επί του φασισμού.

Ο Αδόλφος Χίτλερ της Ναζιστικής Γερμανίας βάσισε μεγάλο μέρος της ιδεολογίας του στον Μεσαίωνα και στην Ευρώπη που μοιάζει με τις ημέρες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο C. W. Guillebaud, στην εφημερίδα The Economic Journal, τόμος 50, Νο: 200, ήδη ακόμη από τον Δεκέμβριο του 1940, καθορίζει και το “νέο” οικονομικό σχέδιο του Γερμανού Φύρερ για την ήπειρο. Επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα από αυτό το περιοδικό της Οξφόρδης:

“Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα περίοδος που διήρκεσε για μερικούς αιώνες, η οποία είχε το αποκορύφωμά της στο δέκατο τέταρτο αιώνα, όταν η παραγωγή και το εμπόριο σχεδόν ολόκληρης της Ευρώπης, εκτός από τη Μεσόγειο και τη Νότια Γαλλία, κυριαρχήθηκε από τους Γερμανούς της Χανσεατικής Ένωσης, με επικεφαλής το κέντρο τους στο Lübeck.”

Η Χανσεατική Ένωση, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, δημιουργήθηκε με σκοπό τα ιδρυτικά μέλη της (πόλεις) να μπορούν να επωφεληθούν από όλες τις οικονομικές αδυναμίες όλων των γειτονικών τους λαών. Έτσι, βλέπετε, οι ιδέες που ήταν οι σπόροι που έφεραν την ΕΕ, δεν ήταν καθόλου πρωτότυπες.

Ο Χίτλερ μελέτησε επίσης τα γραπτά ενός ανθρώπου με το όνομα Friedrich Naumann, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Mittel Europa” (Μεσευρώπη)για μια μορφή παγγερμανισμού. Σύμφωνα με τον Νόϋμαν, μια συνομοσπονδία αποτελούμενη από τη Γερμανία, την Αυστροουγγαρία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία και τα Βαλκάνια θα χρησίμευε ως “ρυθμιζόμενη οικονομική ένωση”. Ξέρω ότι ορισμένοι αναγνώστες εκφωνούν ένα                    «Αχάαα !!!) εδώ  αυτή τη στιγμή.

Δεν χρειάζεται να βουτήξουμε στη βαθιά ιστορία εδώ. Και σίγουρα δεν μπορώ να μεταφράσω για σας ακριβώς, τον γερμανικό όρο Grosswirtschaftsraum για να διευκρινίσω τα σημεία μου. Η μακρά και σύντομη έννοια αυτού του όρου είναι ότι χωρίς να εκμεταλλευθεί τους γείτονές της, η Γερμανία δεν μπορεί ποτέ να είναι στην ίδια κατηγορία  με την Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, ή οποιονδήποτε από τους συγχρόνους της.

Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό, για να κατανοήσουμε τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μπλοκ απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει οικονομικά, όχι προς όφελος όλων. Και ποτέ δεν είχε  τέτοιον προορισμό.

Σκεφτείτε το, οι οικονομολόγοι έγραφαν για ένα σύστημα όπως η ΕΕ τη δεκαετία του 1940, όταν η Γερμανία ήταν έτοιμη να αναλάβει τον στρατιωτικό και οικονομικό έλεγχο της ηπείρου. Ο Υπουργός Οικονομικών του Χίτλερ το 1940 έγραψε ότι οι χώρες της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης σε αυτό το νέο οικονομικό σύστημα “θα πρέπει να αποθαρρύνονται από την εκβιομηχάνιση” έτσι ώστε να μπορούν να παράγουν περισσότερα τρόφιμα.

Σήμερα, ο κόσμος βρίσκεται σε μια πανδημική κρίση που θα καταλήξει σε μια γιγαντιαία οικονομική αναταραχή. Στις Βρυξέλλεςτα λόγια είναι άδεια λόγια και μοιράζονται σε αποζημιώσεις τα κεφάλαια που δανείζονται από τους ανθρώπους που ελέγχουνπάντα τη λειτουργία της Ευρώπης. Στα υποταγμένα έθνη, χώρες όπως η Ελλάδα, ο τουρισμός που έχει πληγεί από τον κορωνοιόυποστηρίζεται από γερμανικά κλοπιμαία και Γερμανοί τουρίστες  φτάνουν εκεί με μετρημένες πτήσεις των αδέκαρων εταιρειών ΤUI και Lufthansa. Στο τέλος της ημέρας, οι Έλληνες θα πληρώσουν ακριβά για το προνόμιο της υποδοχής αυτών των καλοκαιρινών τουριστών, φορέων του ιού και οι πολίτες της ΕΕ θα πληρώσουν το λογαριασμό για την βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Αυτό το απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του Economist  είναι πλήρες νοήματος και  η τέλεια κατάληξη για το άρθρο μου σχετικά με την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Η κύρια  ανταπόκριση της ΕΕ στην κρίση του COVID-19 —ένα εμβληματικό κεφάλαιο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, από χρέος που εκδίδεται συλλογικά από την ΕΕ— βασίζεται σε ένα σχέδιο που μαγειρεύτηκε στο Βερολίνο και το Παρίσι

Οι Γερμανοί διευθύνουν την παράσταση.”

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (80ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης Βασίλης Δημ. Χασιώτης Η. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974Μέρος 80ο(συνέχεια από...

Αντιπολεμικοί  Στοχασμοί

Αντιπολεμικοί  Στοχασμοί Κώστα Δημ Χρονόπουλου * Αρκετές απορίες διατυπώθηκαν , αναπόφευκτα , εξαιτίας του πολέμου στη Μ.Ανατολή μεταξύ του Ιράν και ΗΠΑ, Ισραήλ όπως: 1. Κατά...

Στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, κοιτίδες πολιτισμού της Αττικής μας  

Στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, κοιτίδες πολιτισμού της Αττικής μας   Γράφει ο  Πάνος Ν. ΑβραμόπουλοςΕίναι διάστικτη η Αττική μας, από κοιτίδες πολιτισμού, που επιμένουν...

Οι παρόντες γράφουν την ιστορία

Έχω σταματήσει, εδώ και χρόνια, να παρακολουθώ τα κομματικά «φεστιβάλ» ομιλίες και συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών, υπουργών και πρωθυπουργών. Το τελευταίο προεκλογικό debate που παρακολούθησα...

Μια ατελείωτη αυτοχειρία των Ελληνοκυπρίων…

Απούσα η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ... Της Φανούλας Αργυρου από το simerini.sigmalive.com «Μια ατελείωτη αυτοχειρία των Ελληνοκυπρίων κυβερνώντων ή μη! Να το δει κανείς και να μην το πιστέψει! Τόσο...

ΕΡΤ: Αποκλείει το BBC, αλλά βάζει αγγλικούς υπότιτλους στα δελτία – «Εξάγουμε» τα χάλια μας διεθνώς»

Δυσκολεύεται ο Έλληνας τηλεθεατής να κατανοήσει ποίον το όφελος, πλην του κάποιου οικονομικού ίσως, από τον αποκλεισμό του Αγγλικού BBC από τα προγράμματα της ΕΡΤ...

Μη καταριέσαι το σκοτάδι – Άναψε ένα κερί

Μη καταριέσαι το σκοτάδι. Άναψε ένα κερίΓράφει ο Ιάκωβος ΠοθητόςΤο χωριό δεν θα σωθεί με επιδόματα. Θα σωθεί όταν ο 25χρονος δει ότι μπορεί...

Προσοχή: Έρχονται οι σωτήρες

Προσοχή: Έρχονται οι σωτήρεςΤρία τεστ για να ξεχωρίσεις τον πραγματικό ηγέτη από τον απατεώναΓράφει ο Ιάκωβος ΠοθητόςΚάθε φορά που η χώρα βουλιάζει, εμφανίζονται. Με...

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (79ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής ΝοημοσύνηςΒασίλης Δημ. Χασιώτης  Η. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974Μέρος 79ο(συνέχεια...

Predator: Τα επίσημα έγγραφα που αποκαλύπτουν πώς το ΥΠΕΞ “βάφτιζε” το spyware και το εξήγαγε με fast-track

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος η Intellexa έχει στη διάθεσή της έγγραφα ελληνικών κρατικών υπηρεσιών με τη μορφή «συστατικής επιστολής» για την επιτυχημένη λειτουργία...

Το μεγάλο σήριαλ: Από τις Πολεοδομίες στο Κτηματολόγιο

Η διαχρονική διαφθορά στις περισσότερες ανά την επικράτεια Πολεοδομίες ήταν και είναι, και αυτή, διαχρονικά γνωστή το ελάχιστον σε όλους αυτούς που χτίζουν και επιδιώκουν...

Τι παράξενη αυτή η τελευταία μόδα μετάδοσης της ηλικίας για κάθε «φερόμενο» ή ακόμα και φερμένο!

Τι παράξενη αυτή η τελευταία μόδα μετάδοσης της ηλικίας για κάθε «φερόμενο» ή ακόμα και φερμένο! Κύριοι οι της χρονολογικής κατάστασης του κάθε φερόμενου, αφού...

Το Βήμα αποκαλύπτει για τις υποκλοπές πως ο Ταλ Ντίλιαν διαθέτει έγγραφα ελληνικών κρατικών υπηρεσιών με μορφή συστατικής επιστολής

Ο Βασιλης Λαμπροπουλος αποκαλύπτει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής πως η πλευρά του Tal Dilian διαθέτει έγγραφα ελληνικών κρατικών υπηρεσιών με τη μορφή «συστατικής επιστολής»...

Όχι άλλη γενιά σερβιτόρων: Πώς φτιάχνεις χώρα με 1,2 δις

Όχι άλλη γενιά σερβιτόρων: Πώς φτιάχνεις χώρα με 1,2 διςΓράφει ο Ιάκωβος ΠοθητόςΗ ελληνική οικονομία πάσχει από στενή παραγωγική βάση και χαμηλή προστιθέμενη αξία. Δεν ισχύει...

Από τη Δύση στους Έλληνες: Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση της Μεταπολίτευσης

Το ιστορικό «ανήκωμεν εις την Δύσιν» το εκφώνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη πρώτη μεταπολιτευτική συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής, ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός στις προγραμματικές του...

Σαρωτική διαδικτυακή δημοσκόπηση για το αν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει για το θέρετρο Κούσνερ στην Αλβανία

Τις τελευταίες ημέρες η Αλβανία συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αφορμή την «σκανδαλώδη» όπως την χαρακτηρίζουν, δομή του επενδυτικού σχεδίου του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ...

Ο ορυκτός πλούτος δεν είναι “γκρίζα ζώνη” – Είναι εθνική στρατηγική

Ο ορυκτός πλούτος δεν είναι "γκρίζα ζώνη" -  Είναι εθνική στρατηγικήΓράφει ο Ιάκωβος ΠοθητόςΗ ExxonMobil στο Ιόνιο και η Eldorado Gold στη Χαλκιδική δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επενδύουν δισεκατομμύρια...

Athens Pride: Πού είναι ο Άκης, πού είναι η Κατερίνα, πού είναι η ΝΔ με τα περίπτερα;

Πρόβλημα δεν είναι η σεξουαλική προτίμηση του καθενός, πρόβλημα είναι να καθορίζεις τη στάση σου ανάλογα με το από πού θεωρείς ότι θα πάρεις...

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (78ο Μέρος)

Αναλυτική, εκτενής και θεματικά δομημένη Αρχειακή περιοδολόγηση της Ελληνικής Ιστορίας από το 1821 έως σήμερα με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης Βασίλης Δημ. Χασιώτης  Η. ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974Μέρος...

Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος στο Kontra: «Στρατηγική του Ισραήλ να εξάγει χάος – Ο Νετανιάχου θέλει να πάει σε εκλογές εν μέσω πολέμου»

«Στρατηγική του Ισραήλ να εξάγει χάος – Ο Νετανιάχου θέλει εκλογές εν μέσω πολέμου»  Για τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ