Ο Πούτιν απαντά στη ύβρη «δολοφόνος» του Μπάιντεν: «Χρειάζεται να είσαι για να αναγνωρίζεις έναν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΖERO HEDGE 18-3-21

Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκρίθηκε στην εκρηκτική συνέντευξη του Μπάιντεν την Τετάρτη, όπου ο Aμερικανός Πρόεδρος συμφώνησε με τον Γιώργο Στεφανόπουλο του ABC ότι ο Πούτιν είναι “δολοφόνος”. Με τον χαρακτηριστικό τρόπο που χρησιμοποιεί το σαρκαστικό χιούμορ και το πνεύμα του για να ελαφρύνει ίσως την ένταση της κατάστασης και να εκθέσει την απάντηση ως κάπως  ακαταλόγιστη, ο Ρώσος ηγέτης είπεαπλά ότι η αξιολόγηση άλλων χωρών “είναι σαν να κοιτάς στον καθρέφτη”.

“Του εύχομαι καλή υγεία” *ανέφερε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιθανότατα να  υπόκειται σε κάποια ψυχολογική προβολή, σύμφωνα με ρωσικές κρατικές πηγές. «Τολέω αυτό χωρίς ειρωνεία ή αστειότητα»

.” Να τι είπε ο Πούτιν :

“Χρειάζεται κάποιος για να αναγνωρίσει κάποιον”, ανέφερε οΠούτιν σε τηλεοπτικά σχόλια, χρησιμοποιώντας ένα ρητό από την παιδική του ηλικία.

“Αυτό δεν είναι απλά ένα παιδικό ρητό και ένα αστείο. Υπάρχει ένα βαθύ ψυχολογικό νόημα σε αυτό.”

“Βλέπουμε πάντα σε ένα άλλο άτομο τις δικές μας ιδιότητες και πιστεύουμε ότι είναι ο ίδιος με εμάς”.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι εύχεται στον Μπάιντεν, 78 ετών, καλή υγεία. “Το λέω αυτό χωρίς ειρωνεία, όχι σαν αστείο.”

Ο Μπάιντεν αναφέρει ότι ο Πούτιν της Ρωσίας θα πληρώσει το τίμημα για την εκλογική παρέμβαση

“Όταν ήμουν παιδί, όταν μαλώναμε μεταξύ μας στην παιδική χαρά, συνηθίζαμε να λέμε, “Ό,τι κι αν λες [για τους άλλους] είναι αυτό που είσαι εσύ”, εξήγησε ο Πούτιν.

Τα σχόλια έγιναν στη ρωσική τηλεόραση την Πέμπτη, την επομένη της συνέντευξης του Μπάιντεν στο ABC News, όπου ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Πούτιν “δεν έχει ψυχή”.

Εδώ είναι το βασικό αμφιλεγόμενο μέρος αυτής της συνέντευξης στο οποίο απαντά ο Πούτιν:

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι ο κ. Πούτιν είναι «δολοφόνος» σε μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που προβλήθηκε την Τετάρτη, ο πρόεδρος απάντησε: «Το πιστεύω».

“Το τίμημα που πρόκειται να πληρώσει, θα το δείτε σύντομα”,είπε. Ο κ. Μπάιντεν και υπενθύμισε τη συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να του είπε ότι «δεν έχει ψυχή»: «Δεν ήμουν σοφός», πρόσθεσε.

«Με κοίταξε και είπε: «Καταλαβαινόμαστε».

Ο Μπάιντεν στην εισαγωγή αυτών των σχολίων είπε: “Τον γνωρίζω σχετικά καλά και πρόσθεσε “το πιο σημαντικό πράγμα όταν έχεις να κάνεις με ξένους ηγέτες από την εμπειρία μου… είναι απλά να ξέρεις τον άλλο τύπο.”

Εν τω μεταξύ, εν μέσω των ταχέως οξυνόμενων σχέσεων, το Κρεμλίνο είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή του  από τις Ηνωμένες Πολιτείες αργά την Τετάρτη.

Όταν πιέστηκε για τα «δολοφονικά» σχόλια του Μπάιντεν για τον Πούτιν,  η εκπρόσωπος Ψακί προσπάθησε να το υποβαθμίσει :

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψακί αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν ο πρόεδρος πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, είναι δολοφόνος.

Δεν πρόκειται να συγκρατήσει τις επικοινωνίες του [με τη Ρωσία]. Δεν πρόκειται να συγκρατηθεί δημόσια”, δήλωσε η Ψάκι.

Και περαιτέρω για την ανάκληση στη Μόσχα του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, η  Ψάκι δήλωσε ότι η κυβέρνηση «πρόκειται να ακολουθήσει διαφορετική  στάση στη σχέση μας με τη Ρωσία από την προηγούμενη κυβέρνηση. … Θα είμαστε ξεκάθαροι και θα είμαστε άμεσοι σε τομείς όπου έχουμε ανησυχίες».

*Σημείωση Μετφ: Η ευχή για «Καλή Υγεία» και η διευκρινιστική προσθήκη «το λέω αυτό χωρίς ειρωνεία και αστειότητα» είναι διαυγέστατος υπαινιγμός για την πνευματική κατάσταση του Μπάϊντεν, με τα οξύτατα προβλήματα μνήμης, που τον υποχρέωσαν στην αποφυγή προεκλογικού διαλόγου με τον Τραμπ και στην εγκατάλειψη των εβδομαδιαίων προεδρικών πρες- κόνφερενς, γεγονότα που ενισχύουν την διαδεδομένη αναγνώριση συμπτωμάτων άνοιας, ενισχυόμενων από την προεκλογική φράση του ότι σύντομα θα τον διαδεχθεί η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις. Ο υπαινιγμός του Πούτιν υποδηλώνει ότι δεν παίρνει την ύβρη τοις μετρητοίς και σκοπεί στην εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις των δύο δυνάμεων, κατά την παγία επιδίωξη της Μόσχας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ