Γερμανός βουλευτής λέει όσα δεν τολμούν οι δικοί μας: Πληρώστε το κατοχικό δάνειο, μη στηρίζετε την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης στη Γερμανική Βουλή, ο Gregor Gysi, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία και Προέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, κατακεραύνωσε την πολιτική του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας, μίλησε πεντακάθαρα για την υποχρέωση της χώρας του να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο και κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι υποστηρίζει στρατιωτικά την Τουρκία η οποία απειλεί όπως είπε την Ελλάδα.

Η μετάφραση από Giannis Sclias που έχει δημοσιοποιήσει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: (με πληροφορίες από το militaire.gr

Γεια σας, αυτός είναι ο Gregor Gysi, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία και Πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Παρατίθεται η ομιλία του για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης στη Γερμανική Βουλή, μεταφρασμένη από μένα. Μέσα σε 5′, ο Γκύζι αναπτύσσει μια επιχειρηματολογία που είναι ισχυρότερη από κάθε ψεκασμένο μπατριώτη της χώρας μας, την ώρα που οι υπόλοιποι Δεξιοί ανά την Ευρώπη φωτίζουν τα κτίριά τους μπλε για κανα δεκάλεπτο.

Βέβαια, αυτή η ομιλία λογικά θα αρέσει στους εδώ μακονομάχους, αλλά αν ήταν Γερμανοί θα τον αποκαλούσαν πιθανότατα εθνοπροδότη και εθνομηδενιστή.

Η ουσία είναι αλλού όμως, η ουσία είναι οτι οι ιδέες της Αριστεράς είναι βασισμένες στο ιστορικό Δίκαιο και όχι στην εργαλειοποίηση της Ιστορίας και το συμφέρον (συλλογικό ή ατομικό).

Η διαφορά λοιπόν είναι οτι η Αριστερά αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε δίκαιους αγώνες των λαών ακόμα και όταν αυτό έχει κόστος.

Αναλογιστείτε τώρα πόσο δημοφιλείς είναι οι απόψεις που εκφράζει στη Γερμανία για να καταλάβετε το θάρρος αυτού του ανθρώπου αλλά και του χώρου – κόμματος που εκφράζει.

Ηθικό δίδαγμα: Γίνε σαν τον Γκρέγκορ, μη γίνεσαι ουγκανο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ