Επιτροπή της Αμερικανικής γερουσίας ενέκρινε την αποεπένδυση κρατικών κεφαλαίων από τουρκικών συμφερόντων επενδυτικά οχήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερουσία ενέκρινε το Bill 457, ένα ψήφισμα που εισήγαγε ο γερουσιαστής Anthony J. Portantino και ο γερουσιαστής Scott Wilk, στην Επιτροπή Εργασίας, Δημόσιας Απασχόλησης και Συνταξιοδοτήσεων της Γερουσίας την Τρίτη. 

Το SB 457 απαιτεί από το διοικητικό συμβούλιο του συστήματος συνταξιοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων (PERS) και του συστήματος συνταξιοδότησης των κρατικών εκπαιδευτικών (STRS), να επιτρέπει στις σχολικές περιφέρειες και πόλεις να μην επενδύουν σε επενδυτικά οχήματα που εκδίδονται ή ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία. “Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι της που είναι μέλη των CalSTRS και CalPERS, είναι απόγονοι επιζώντων της Γενοκτονίας των Αρμενίων και οι περισσότεροι από αυτούς έπρεπε να ξαναζήσουν το τραύμα μεταξύ των γενεών κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στο Artsakh, στον οποίο η Τουρκία συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό”, δήλωσε ο γερουσιαστής Portantino.

«Το SB 457 θα διασφαλίσει ότι τα χρήματά τους δεν θα επενδυθούν στην ίδια χώρα που εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τις οικογένειές τους στην Αρμενία. Πρόκειται για μια ευκαιρία για να δημιουργηθεί μια ρεαλιστική προσέγγιση στην επένδυση κεφαλαίων και να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία. Είμαι μεγάλη τιμή που το μέλος του Συμβουλίου Ardy Kassakhian πρότεινε αυτήν την ρεαλιστική και απαραίτητη ιδέα προσέγγισης

Η Καλιφόρνια έχει ιστορία σε χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το “Golden State” έχει τη μεγαλύτερη αρμενική διασπορά στον κόσμο και πρέπει να σταθούμε με τους αδελφούς μας ενάντια στο καθεστώς στην Τουρκία. Η χυδαία ιστορία της Τουρκίας περιλαμβάνει γενοκτονία εναντίον Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων. Μέχρι να αναγνωριστεί από την τουρκική κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη από την παγκόσμια κοινότητα », δήλωσε ο γερουσιαστής Scott Wilk (R-Santa Clarita)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ