Σκοτάδι απλώνεται στον Κυπριακό ουρανό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Κωνσταντίνου Καράμπελα

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι ένα ακόμη κομμάτι του πάζλ, εν μέσω ιστορικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο του διεθνούς συστήματος και, φυσικά, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η λεγόμενη «άτυπη πενταμερής» αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια να πιεστεί αφόρητα η Κυπριακή  Δημοκρατία και να δεχτεί συμβιβασμούς που δεν θα δεχόταν κανένα άλλο κυρίαρχο κράτος στον κόσμο!

Πριν καν ξεκινήσει, βεβαίως, η πενταμερής, ήδη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πρόλαβε να αναφερθεί στον κατοχικό ψευτοπρόεδρο Ερσίν Τατάρ, αποκαλώντας τον «πρόεδρο της Βόρειας Κύπρου», δείχνοντας έτσι που οδηγεί τα πράγματα ο διεθνής παράγων.

Για να βρεις τη λύση σε ένα πρόβλημα, όπως θα έλεγε κι ένας μαθηματικός, πρέπει να εμβαθύνεις στην ουσία του. Και το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα φασιστικής εισβολής και κατοχής! Μόνο που συγκεκριμένες πολιτικές ελίτ σε Ελλάδα και Κύπρο δεν δείχνουν να το αντιλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο. Με τις κινήσεις τους μοιάζει να θεωρούν την Κυπριακή Δημοκρατία βαρίδι.

Κι είναι, αλήθεια, σπάνιο για ένα κράτος κυρίαρχο και αναγνωρισμένο, να φλερτάρει τόσο έντονα με την αυτοκατάργησή του.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η όποια λύση δεν μπορεί παρά να εδράζεται στο σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και να μη θέτει εν αμφιβόλω την ομαλή πορεία την Κυπριακής Δημοκρατίας στο διεθνές σύστημα. Οποιαδήποτε διαφορετική εκδοχή θα αποτελεί «αυτοκτονία» για τον Ελληνισμό!

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους, δεν κρύψανε ποτέ την πρόθεσή τους να ελέγξουν ολόκληρο το νησί. Αποτελεί μέρος σχεδίου – που δεν κρύβουν – για πλήρη έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Για το λόγο αυτό, η δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών δεν αποτελεί την πρώτη τους επιδίωξή, παρά τα όσα λένε. Από ότι φαίνεται πρόκειται για τακτική, κατά την οποία θα οδηγηθούν σε μια δήθεν υποχώρηση σε λύση συνομοσπονδίας, που μοιάζει και ο τελικός τους στόχος.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ελέγχουν απλώς την Κύπρο, αλλά θα έχουν λόγο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβάλλοντας τη θέση τους σε ένα μέλος της. Για όσο καιρό, τουλάχιστον, αυτό το υβρίδιο που θέλουν να δημιουργήσουν θα αποτελεί μέλος της.

Στην πραγματικότητα, η συνάντηση αυτή δεν έπρεπε να γίνει ποτέ! Η εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με το κατοχικό καθεστώς αποτελεί από μόνη της τραγωδία, ενώ η προκλητικότητα της Τουρκίας δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις επιδιώξεις της.

Τα σκοτεινά κέντρα στην Ελλάδα και την Κύπρο, που αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικά, και υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποδεχόμαστε οποιονδήποτε διάλογο άνευ όρων, αρνούνται στους Έλληνες τα δικαιώματα που κάθε κυρίαρχος λαός απολαμβάνει.

Με την υπεράσπιση λύσεων τύπου «Ανάν» ζητούν μια σχιζοφρενική αντιδημοκρατική πολιτική «ισότητα», νομιμοποιώντας πλήρως τα αποτελέσματα της εισβολής.

Η κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα σημάνει ακρωτηριασμό του Ελληνισμού. Και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο εφιαλτική!

Έχουμε χρέος να  συνεχίσουμε τον Αγώνα για Ελευθερία, μέχρι την τελική δικαίωση.

Έχουμε χρέος να  συνεχίσουμε τον Αγώνα του μεγάλου Έλληνα Αγωνιστή Βάσου Λυσσαρίδη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ