Δεύτερη επίθεση drones μέσα σε μια εβδομάδα σε βάσεις της τουρκίας-Χθες επιχείρησαν να χτυπήσουν το αεροδρόμιο Μπάτμαν (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο βάσεις στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας δέχτηκαν επίθεση από drone αργά το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της τουρκίας νωρίς το πρωί της Παρασκευής.  

Δεν υπήρξαν θύματα. Ένα παρόμοιο περιστατικό νωρίτερα την εβδομάδα χρεώθηκε στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Τα drone χρησιμοποιήθηκαν σε μια προσπάθεια επίθεσης βάσεων στο Μπάτμαν και στο Σιρνάκ, «δεν σημειώθηκαν ζημιές ή απώλειες», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο tweet. “Τα μέτρα ασφάλειας αυξήθηκαν στην περιοχή”, πρόσθεσε.

1024px Batman Air Base Karakas 1

Τρία mini drone χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στη βάση drone του αεροδρομίου Batman, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της τουρκικής κυβέρνησης. Η βάση Sirnak στεγάζει μια ταξιαρχία πεζικού. Την Τετάρτη, το PKK ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση σε μια τουρκική στρατιωτική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu δήλωσε ότι δύο drone «εξουδετερώθηκαν» και δεν υπήρξαν θύματα.

Το PKK δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις επιθέσεις σε Batman και Sirnak.

ΥΓ

Είμαι σίγουρος πως οι αρμόδιοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και σχεδιάζουν την αξιοποίηση συστημάτων όπως το radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ, που εντοπίζει επιτυχώς mini drones..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ