Πλήρωσε το μάρμαρο για τις εκκρεμείς συντάξεις ο διοικητής του ΕΦΚΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή σκυτάλης στον ΕΦΚΑ με την απομάκρυνση του Διοικητή κ. Χάλαρη και την αντικατάσταση του από τον κ. Δουφεξή.

Μια απομάκρυνση που, για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, πίσω από τις ανακοινώσεις μόνο φιλική δεν είναι. Ο απερχόμενος διοικητής, παρά τη σημαντική του συμβολή στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, φαίνεται πως πληρώνει το μάρμαρο για τις εκκρεμείς συντάξεις, αν και επίσημα του χρεώνονται από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας τα λάθη στον υπολογισμό των συντάξεων χηρείας.

Για να είμαστε δίκαιοι, η επίσπευση των συντάξεων μόνο εύκολο έργο δεν είναι. Προκαλεί ερωτηματικά το ότι ο υπουργός κ. Χατζηδάκης έσπευσε να ανακοινώσει τη σύνταξη «σε μια μέρα», τη στιγμή που άπαντες στον οργανισμό γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ανέφικτο λόγω της εν γενεί πολυπλοκότητας του ασφαλιστικού συστήματος και των παθογενειών που κληρονόμησε από τα πρώην ταμεία.
Περισσότερο ενδιαφέρον έχει να μάθουμε αν οι ανακοινώσεις του Υπουργού έγιναν σε συνεννόηση με τον απερχόμενο Διοικητή ή αν απλά έγιναν η αφορμή να του τραβήξει η ηγεσία του Υπουργείου το χαλί κάτω από τα πόδια και να τοποθετηθεί αντ’ αυτού ο… πρώην διευθυντής του γραφείου του κ. Χατζηδάκη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ