Να μην κάνει πίσω ο πρωθυπουργός: Το ελληνικό προξενείο στο Κουρδιστάν πρέπει να γίνει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για νέα… απόβαση στην ασιατική ήπειρο ετοιμάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξετάζει στο τέλος Ιουνίου να επισκεφθεί το Ιράκ και το ιρακινό Κουρδιστάν. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βαγδάτη, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και το αυτόνομο Ερμπίλ.
Την ίδια πόλη είχε στο πρόγραμμα τον περασμένο Οκτώβριο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τα εγκαίνια του ελληνικού προξενείου, χωρίς ωστόσο τελικά να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επίσκεψη. Εκείνη η αποστολή, υπενθυμίζεται, είχε ενοχλήσει την Αγκυρα, που παρεμπόδισε την πτήση επιστροφής της ελληνικής αποστολής στην Αθήνα.

Τώρα ο πρωθυπουργός καλείται να ολοκληρώσει αυτή την εθνικά επωφελή ενέργεια με το άνοιγμα του προξενείου στο ιρακινό Κουρδιστάν, και μάλιστα με πρωθυπουργική παρουσία. Είναι μία ενέργεια προς όφελος της Ελλάδας που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Εάν μάλιστα θέλει να ολοκληρώσει την ορθή ενέργεια, ας ανοίξουμε και προξενείο στην Σουλεϊμανία. Εκεί όπου οι πολιτικοί συσχετισμοί ευνοούν την ελληνική επέλαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ