29/07/2021

Οι βάρβαροι Τούρκοι αφήνουν χωρίς νερό χριστιανικά χωριά στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Χωρις νερο εδώ και μέρες ειναι οι κάτοικοι στην επαρχία Ντουχόκ του Ιρακινού Κουρδιστάν, μετά τις πρόσφατες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή τους που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς νερού, ανέφερε το ιρακινό-κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Rudaw.

Περίπου 60 οικογένειες στο χριστιανικό χωριό Dashish και στο χωριό Grke δυσκολεύτηκαν να βρουν πόσιμο νερό, μετά τον βομβαρδισμό της περιοχή τους από την Τουρκία.

Αρκετοί έπρεπε να βασιστούν σε ένα κοντινό κανάλι νερού που χρησιμοποιείται συνήθως για τα ζώα τους. «Η περιοχή είναι γεμάτη με νάρκες, εμποδίζοντας μας να στείλουμε ομάδες επισκευής», δήλωσε ο Σέρμπαστ Σαμπρί, δήμαρχος της επαρχίας Kani Masi.

Η Τουρκία έχει στοχεύσει την περιοχή ως μέρος της στρατιωτικής της εκστρατείας εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο διατηρεί βάσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Οι χωρικοί που προσπαθούν να επισκευάσουν τους αγωγούς νερού κινδυνεύουν να σκοτωθούν από τουρκικούς βομβαρδισμούς, ανέφερε το Rudaw.

Ο δήμαρχος είπε επίσης στο πρακτορείο ότι ήταν η τρίτη φορά που οι αγωγοί νερού για αυτά τα χωριά έχουν υποστεί ζημιά τις τελευταίες 20 ημέρες. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες για να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι αγωγοί με καινούργιους και αυτό αν και εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση ασφαλείας.

Ο Σαμπρί είπε επίσης στο Rudaw ότι περίπου 3.000 dunams (περίπου 75 στρέμματα) κάηκαν ως αποτέλεσμα του πρόσφατου τουρκικού βομβαρδισμού στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ