25/07/2021

Ο Τσαβούσογλου θεωρεί τον Δένδια «ένα τίποτα»;

Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών ξεπέρασε τα εσκαμμένα και προέβη σε δήλωση που θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση διάψευση του μεγάρου Μαξίμου. Από το πνεύμα των δηλώσεων του, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Νίκος Δένδιας εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του όταν κάνει σκληρές δηλώσεις κατά της Τουρκίας, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που όπως έχει αποδειχθεί συνεχίζει να δίνει άλλοθι στα τούρκικα εγκλήματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι δηλώσεις Δένδια πάντως επιβεβαιώνουν αυτό που έχουμε παρατηρήσει εδώ και ένα χρονικό διάστημα. Δηλαδή το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχουν αποκαλύψει και οι Γερμανοί, συνεχίζει να βάζει πλάτη στην Τουρκία, αμφισβητώντας ακόμα και την αναγκαιότητα λήψης κυρώσεων σε αντίθεση με τον Νίκο Δένδια.

Επειδή όμως κάπου εδώ η πλάκα τελειώνει, προσωπικά ο πρωθυπουργός οφείλει να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου και να αλλάξει πλεύση άμεσα αναφορικά με την Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου απάντησε σε ερωτήσεις νέων, σε Φορουμ Νέων που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Διπλωματικού Φόρουμ Αττάλειας. Εκεί δίπλα του ήταν ο Εργκίν Αταμάν-προπονητής μπάσκετ της Αναντολού Εφές που φέτος βγήκε  πρωταθλήτρια στην Γιούρολιγκ.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε τα εξής :

¨Ο Νίκος Δένδιας καθώς είναι πολύ παλιός μου φίλος, δεν ήθελα να τον κατηγορήσω
Αλλά όταν πριν από εκείνη την συνέντευξη τύπου, ήρθε σε εμένα λέγοντας πως “δεν θα πω τίποτα που θα δημιουργήσει αντιπαράθεση και περιμένω το ίδιο και από σας” εγώ είχα 1-2 προειδοποιήσεις, για τις επαναπροωθήσεις που τις συζητήσαμε και μέσα  και θα τα έλεγα και στην συνέντευξη, δηλαδή για τους μετανάστες που επαναπροωθούν και έτσι εκείνο το σημείο έσβησα
Αλλά δυστυχώς στην συνέντευξη τύπου ήταν πολύ επιθετικός
Πήγαμε στην Αθήνα αλλά εκεί δεν είπε τίποτα
Στην συνέντευξη τύπου ήταν πολύ θετικός, ενώ εγώ φυσικά είχα ετοιμάσει δύο επιλογές
Μετά αφού γυρίσαμε και ενώ εκεί δεν είπε τίποτα, καθημερινά μιλάει
Αλλά εμείς δεν μιλάμε καθόλου
Ότι υπάρχει ας το λέμε και ας το συζητάμε πρόσωπο με πρόσωπο
Εκεί μάλλον του έμεινε μέσα του  απωθημένο
Κάθε μέρα κάνει μια δήλωση σχετικά με την Τουρκία
Αυτό δεν είναι ούτε άμυνα, ούτε επίθεση
Δεν είναι τίποτα¨

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ