Ο Άρειος Πάγος απέρριψε για ακόμη μια φορά το αίτημα της παράνομης “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” να αδειοδοτηθεί ως νόμιμο σωματείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου είναι και #δικαίωση…11.10.2017 …”Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κα Χρύσα Ούτση, που δραστηριοποιείται στην ΑΜ-Θ, απάντησε τρόπον τινά στον κο Ιλχάν Αχμέτ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Ιλχάν Αχμέτ θα πρέπει ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να είναι σήμερα πάρα πολύ χαρούμενος με αυτή την τροπολογία διότι προνοεί ρητά την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας στης χώρας που εκλέγεται βουλευτής, οπότε δεν καταλαβαίνω την ανησυχία του και τη διαφωνία του»

Συμπληρώνοντας την τοποθέτηση της, η κα Ούτση τόνισε τις ενστάσεις που είχαν εγείρει η ΑΝΕΛ, όταν η τροπολογία είχε έρθει στη Βουλή για πρώτη φορά και χαιρέτισε την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να τις κάνει δεκτές αναπροσαρμόζοντας την τροπολογία: «Εμείς λέγαμε από την αρχή να αποσυρθεί η τροπολογία γιατί πρέπει να τη δούμε διαφορετικά, είμαι ευχαριστημένη που ο υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Κοντονής άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες μας και σήμερα αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέβασαν προς ψήφιση μια τροπολογία που ρητά διαφυλάττει τις διεθνείς συνθήκες, την εθνική ασφάλεια της χώρας μας θεσπίζοντας διατάξεις ουσιαστικού Δικαίου εναρμονισμένες με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Όσο για το περιεχόμενο της τροπολογίας και τον τρόπο που αυτή θα επηρεάσει τη λειτουργία συλλόγων, η κα Ούτση είναι συγκριμένη και υποστηρίζει ότι κάθε σύλλογος πρέπει να μπορεί να αποδείξει τον πολιτιστικό σκοπό τον οποίο ευαγγελίζεται ότι υπηρετεί: «Το εδάφιο το οποίο περάστηκε που είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν επιτρέπει αντεθνικές και εγκληματικές ενέργειες δίνοντας ρητά και το δικαίωμα της παρέμβασης των διοικητικών υπηρεσιών του κράτους που είναι τα δικαστήρια. Και το θέμα μας δεν ήταν η αυτοαποκαλούμενη τουρκική ένωση, είναι ότι μπορεί κάποιοι σύλλογοι/σωματεία που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να δρουν αντεθνικά και όχι πολιτιστικά ή αθλητικά ή οτιδήποτε.

Ο αυτοπροσδιορισμός του καθενός ατομικά είναι δικαίωμά του, συλλογικά στην περιοχή μας υπάρχει θέμα λόγω των Διεθνών Συνθηκών. Για παράδειγμα δεν θεωρώ πολιτιστικό ούτε αθλητικό έναν σύλλογο ο οποίος κουνάει το δάχτυλο σε μουσουλμάνους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που καταθέτουν στεφάνι για τη μικρασιατική καταστροφή. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο σύλλογος δεν λειτουργεί ούτε πολιτιστικά, ούτε αθλητικά, αλλά έχει κάποιον άλλο σκοπό. Οπότε θα πρέπει αυτοί οι σύλλογοι εάν θέλουν να δραστηριοποιούνται και να προάγουν την ελληνοτουρκική φιλία να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να μην προκαλούν την ελληνική πολιτεία. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους και πρέπει να κάνουμε και εμείς τη δουλειά μας»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ