Σε τροχιά πολέμου Ινδία – Τουρκία: «Προδότης» όποιος Ινδός συνεργαστεί με Τούρκο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ένα σοβαρό μέτωπο εκεί που δεν το περίμενε κανένας. Τουλάχιστον στο διεθνές σκηνικό. Και όμως, είναι τόσο αναμενόμενο. Κυρίως στο πολιτιστικό κομμάτι και ειδικά στην σύγκρουση πολιτισμών. Οι ινδοί υπήρξαν τα μεγαλύτερα θύματα των ισλαμικών γενοκτονιών με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς, πράγμα που ουδέποτε λησμόνησαν. Μία σιωπηρή γενοκτονία η οποία δεν είναι γνωστή και δεν συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορία, όμως αποτελεί την κύρια αιτία αντιπαλότητας των ινδών με τους πακιστανούς. Αυτή είναι η πηγή της σύρραξης Ινδίας – Πακιστάν και όχι το Κασμίρ που είναι απλώς η αφορμή.

Από την στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να δημιουργήσει τον στρατό του Ισλάμ, αναγνώρισε ότι μαζί με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα έθνος σε τρία κράτη, τότε η πολεμική αντιπαράθεση με την Ινδία, είναι μονόδρομος. Για κακή τους τύχη, η πατριωτική κυβέρνηση που έχει εκλεγεί στην Ινδία μετά από πολλά χρόνια και κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό, ενδέχεται να είναι και η αιτία καταστροφής της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Νέο Δελχί χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα, η οποία υπενθυμίζει πως η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, κρέμεται σε μια κλωστή!

Ο λαός της Ινδίας υιοθετεί πλήρως την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, έχοντας ήδη επιβάλλει ολικό εμπάργκο – χωρίς να χρειαστεί νομοθεσία – κατά των τουρκικών προϊόντων, υπηρεσιών, αμυντικού υλικού, ενώ πλέον οποιοσδήποτε εντός διατηρεί οποιαδήποτε είδους σχέση με την Τουρκία, θεωρείται προδότης και συνεργαζόμενος με μία εχθρική δύναμη.

Τα εγκλήματα του Ερντογάν

Η ραγδαία επιδείνωση της σχέσης των δυο χωρών προκλήθηκε από την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας. Το «κατηγορώ» του Ερντογάν κατά της Ινδίας επικεντρώνεται στη μεταχείριση του μουσουλμανικού πληθυσμό και στον έλεγχο του Νέου Δελχί στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Ο Ερντογάν είχε πει στο παρελθόν ότι «η Ινδία αυτή τη στιγμή έχει γίνει μια χώρα όπου οι σφαγές είναι ευρέως διαδεδομένες. Ποιες σφαγές; Σφαγές μουσουλμάνων. Από ποιον; Τους Ινδουιστές!». Είναι δυνατόν να μιλάει τούρκος για σφαγές, όταν η Τουρκία είναι ο εμπνευστής των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας; Κάθε γενοκτονία που έχει διαπραχθεί έχει τις ρίζες της στην σφαγή της Χίου, του Πόντου, της Ιωνίας, των Αρμενίων, των Ασσυρίων, κάθε εθνικής μειονότητας η οποία είχε την ατυχία να βρίσκεται εντός τουρκικής διοίκησης…

B4042B02 8757 4180 B8A0 2FC18F4DC985
Εμβληματική αμυντική συμφωνία υπέγραψε η Ινδία με την Αρμενία

Προστίθεται σε αυτό το γεγονός ότι ο Ερντογάν έθεσε το ζήτημα του Κασμίρ υπό την ινδική διοίκηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τρία συνεχόμενα χρόνια ενώ γνώριζε καλά ότι τα μόνιμα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο κόσμος γενικά δεν επιθυμούν να παρέμβουν σε ένα θέμα που πιστεύουν ότι εμπίπτει απόλυτα στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας.

Τόσο το καθεστώς των μουσουλμάνων όσο και αυτό του Κασμίρ ήταν πάντα «αδιάφορα ζητήματα» στην ινδική πολιτική. Όποιος μιλάει για αυτά τα θέματα ή εγείρει ανησυχίες σχετικά με αυτά, είτε εντός της χώρας είτε εκτός, αντιμετωπίζεται με βαθιά καχυποψία και με κάποιο βαθμό εχθρότητας.

Υπάρχει η υποψία στην Ινδία ότι η Τουρκία υιοθετεί μια τέτοια στάση, για να δεσμεύσει στρατιωτικά – όπως έκανε με το Αζερμπαϊτζάν – και το Πακιστάν. Οι προσπάθειες του Ερντογάν να αναπτύξει στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Πακιστάν σε βάρος της Ινδίας επιδείνωσαν την κατάσταση. Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες, η Ινδία παίρνει μια σκληρή θέση απέναντι στην Τουρκία. Θέση που μπορεί να καταλήξει ακόμα και σε πολεμική σύγκρουση.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιος θα χάσει περισσότερο από τις συνέπειες. Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι οι κατευθύνσεις εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν έναντι της Ινδίας ενδέχεται να κοστίσουν ακριβά στην Τουρκία.

Επίδειξη ισχύος από το Νέο Δελχί

Οι επανειλημμένες εκκλήσεις του Ερντογάν να διευθετηθεί η «διαμάχη στο Κασμίρ» στον ΟΗΕ -παρά τη διεθνή θέση που δηλώνεται ότι το ζήτημα είναι διμερές και πρέπει να επιλυθεί μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν- έχουν οδηγήσει σε μια ρητορική ρήξης ανάμεσα σε Ινδία και Τουρκία.

Στο παρελθόν, όποτε υπήρχε μια τέτοια πρόκληση από τον Ερντογάν, το Νέο Δελχί προσπαθούσε να εκφράσει την οργή του με διπλωματικά μέσα. Απαντώντας στα σχόλια του Ερντογάν για το Κασμίρ κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2020, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας επέλεξε μια διπλωματική αντίδραση, υποστηρίζοντας ότι «αυτές οι παρατηρήσεις [για το Κασμίρ] δεν αντικατοπτρίζουν ούτε την κατανόηση της ιστορίας ούτε τη διεξαγωγή διπλωματίας. Διαστρεβλώνουν γεγονότα του παρελθόντος για να προωθήσουν μια στενόμυαλη άποψη για το παρόν».

1E696659 AB32 4E07 8DA1 E1317DC88AB2
Ινδοί καίνε σημαίες του Πακιστάν σε μεγάλη διαδήλωση

Όταν όμως ο Ερντογάν προσπάθησε να διεθνοποιήσει την «εσωτερική διαμάχη» για το Κασμίρι στον ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απάντησε πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας αλλά και «απόρρητη» συνάντηση με Έλληνα αξιωματούχο, στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του Οργανισμού.  Ελλάδα, Κύπρος και Αρμενία έχουν σοβαρές διαφορές με την Τουρκία και συχνά χρειάζονται σημαντικούς παγκόσμιους παίκτες για να μιλήσουν εκ μέρους τους. Τέτοιος παγκόσμιος παίκτης και μάλιστα πυρηνική δύναμη, είναι η Ινδία.

Αυτή τη φορά, όταν ο Ερντογάν αποφάσισε πάλι να καβαλήσει το αγαπημένο του καλάμι στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το Νέο Δελχί προχώρησε σε πραγματικό διπλωματικό πόλεμο. Η Ινδία υπενθύμισε στην Τουρκία ότι σε αντίθεση με την Άγκυρα, η οποία εισέβαλε και κατέλαβε μέρος του κυρίαρχου κράτους της Κύπρου το 1974, το Νέο Δελχί δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα σε σχέση με το Κασμίρ.

Αν μη τι άλλο, η Ινδία υπερασπίστηκε επανειλημμένα το κυρίαρχο έδαφός της στο Κασμίρ ενάντια στην εισβολή από το γειτονικό Πακιστάν. Για να «υπενθυμίσει» στον Ερντογάν ότι η εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας κρέμεται από μία κλωστή και τη δεινή διεθνή της θέση, ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών που ήταν παρών στην UNGA συγκάλεσε εσπευσμένα μια συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του για να συζητήσει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την Τουρκική εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου και την επανένωση του νησιού.

Χάρη στη «συνεπή» εχθρική στάση του Ερντογάν κατά της Ινδίας σε διάφορα παγκόσμια φόρουμ, το Νέο Δελχί φαίνεται ότι αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει όλες τις διπλωματικές προσεγγίσεις προς την Άγκυρα. Υπό την ηγεσία μιας εθνικιστικής κυβέρνησης, το Νέο Δελχί προβαίνει πλεόν σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως «επιθετική διπλωματία».

Ενώ το Νέο Δελχί υποστήριζε ότι «η Τουρκία πρέπει να μάθει να σέβεται την κυριαρχία των άλλων εθνών και να προβληματίζεται βαθύτερα για τις πολιτικές της» το 2020, συντάσσεται τώρα ανοιχτά με τους εχθρούς της Τουρκίας με πρόθεση να υπονομεύσει τα συμφέροντα της Άγκυρας στην περιοχή. Με κάθε τρόπο.

Ενώ ανταποκρίνεται στη συνεχή διπλωματική επίθεση της Άγκυρας, στον μη διπλωματικό στίβο, το Νέο Δελχί οξύνει την αντίδραση που δεν περιορίζεται πλέον σε λεκτικές αντιπαραθέσεις. Το 2019, ακυρώθηκε μια προγραμματισμένη επίσκεψη του  Ινδού πρωθυπουργού στην Τουρκία. Αυτό ήρθε μετά την απόφαση της Ινδίας να μειώσει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού της στην Τουρκία, η οποία περιελάμβανε όπλα πολλαπλής  χρήσης, όπως εκρηκτικά και πυροκροτητές. Από εκεί και πέρα, η Ινδία επίσης μείωσε σημαντικά τις εισαγωγές της από την Τουρκία. Μιλάμε για ένα άτυπο εμπάργκο, που όμως πληγώνει τόσο την τουρκική οικονομία όσο και την τουρκική στρατιωτική βιομηχανία.

Για να κλιμακώσει περαιτέρω την επίθεσή του κατά της Τουρκίας, το Νέο Δελχί συνήψε αμυντική συμφωνία με την Αρμενία, τον παραδοσιακό αντίπαλο της Τουρκίας στην περιοχή. Σε μια συμφωνία 40 εκατομμυρίων δολαρίων, το Νέο Δελχί προμήθευσε το Ερεβάν με τέσσερα ραντάρ εντοπισμού όπλων SWATHI που αναπτύχθηκαν από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της χώρας (DRDO). Η Ινδία έχει επίσης ενταχθεί στον συνασπισμό των χωρών που καταδικάζουν τις διασυνοριακές επιθέσεις της Άγκυρας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.

Ο πολιτιστικός πόλεμος ήδη έχει ξεκινήσει

Η σκλήρυνση της στάσης του Νέου Δελχί εναντίον της Άγκυρας έχει επεκταθεί στο πολιτιστικό τοπίο της Ινδίας. Η Τουρκία είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για ορισμένους παραγωγούς και ηθοποιούς του Μπόλιγουντ. Η Τουρκία παρέχει τοποθεσίες για γυρίσματα, δίνοντας σοβαρά οικονομικά κίνητρα στο «Ινδικό Χόλιγουντ». Ωστόσο, αυτή η πτυχή της πολιτιστικής ανταλλαγής έχει υποστεί τεράστια πτώση τα τελευταία χρόνια. Σε σημείο που όποιος Ινδός καλλιτέχνης διατηρεί επαφές με την Τουρκία, να χαρακτηρίζεται «προδότης».

E7D7D5E8 2B8E 4844 9605 E750D942EA97
Ο ηθοποιός Αμίρ Χαν χαρακτηρίστηκε προδότης επειδή φωτογραφήθηκε με την σύζυγό του Ερντογάν

Μερικοί από τους πιο αξιόλογους μουσουλμάνους ηθοποιούς του Μπόλιγουντ αντιμετώπισαν την οργή του ινδικού κοινού για την υποστήριξη που εξέφρασαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών τους γυρισμάτων εκεί. Τον Αύγουστο του 2020, λίγες μέρες αφότου ο ηθοποιός Ααμίρ Χαν συνάντησε την πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν μετά από γυρίσματα ταινίας, επέσυρε την οργή του πατριωτικού τύπου της Ινδίας. Η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Bhartiya Janata (BJP), η Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), δημοσίευσε ένα αφιέρωμα – κόλαφο που κατηγορούσε τον Χαν για «σύμπραξη με αντι-ινδικές δυνάμεις». Το γεγονός ότι ο ίδιος Χαν είχε γυρίσει πατριωτικές ταινίες στο παρελθόν δεν είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς πλέον θεωρείται «τουρκόφιλος προδότης».

Το ότι η  Εμινέ Ερντογάν εξέφρασε τον θαυμασμό της για την ινδική πολιτιστική βιομηχανία του Μπόλιγουντ όταν έγραψε στο Twitter “Είχα μεγάλη χαρά να συναντήσω τον @aamir_khan, τον παγκοσμίου φήμης Ινδό ηθοποιό και σκηνοθέτη”, δεν έπεισε κανέναν Ινδό.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Ινδίας, δεν πρέπει να υπάρχει πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Τουρκίας και Ινδίας. Κατά την άποψή τους, δεδομένου ότι ο Ερντογάν, ο σκληροπυρηνικός Ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, υποστηρίζει συνήθως το Πακιστάν στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, η προώθηση των πολιτιστικών δεσμών είναι προδοτική και ανεπίτρεπτη.

Αυτή η σκλήρυνση στάσης απέναντι στην Τουρκία δεν περιορίζεται σε μερικές δεξιές οργανώσεις στην Ινδία. Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός του Τζαμού και του Κασμίρ, Ομάρ Αμπντουλάχ, που υπήρξε αυστηρός επικριτής του Νέου Δελχί και των πολιτικών του στην αμφισβητούμενη περιοχή, εξοργίστηκε από την ευγένεια του ηθοποιού Χαν με τους Τούρκους. Αντιδρώντας στην κοινή εμφάνιση του Χαν με την Εμινέ, ο Αμπντουλάχ έγραψε στο Twitter: «ο Ααμίρ Χαν με τη σύζυγο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Η Τουρκία κάνει πλήρη προπαγάνδα κατά της Ινδίας. Αυτό είναι αυτογκόλ του Ααμίρ Χαν ».

Κάποτε η Τουρκία ήταν κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Ινδούς. Πλέον όμως υφίσταται ολικό μποϊκοτάζ τόσο από τους ινδούς πολίτες όσο και από τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία.

Σπιράλ πολέμου

Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην πολιτιστική εχθρότητα μεταξύ Ινδίας και Τουρκίας, διότι είναι ίσως η μόνη πληγή που δεν μπορεί να επουλωθεί. Εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε καλά αυτό, διότι παρά την όποια πρόσκαιρη διπλωματία, οι πολιτιστικές μας διαφορές με τους τούρκους δεν μας επιτρέπουν να έχουμε οποιαδήποτε εμπιστοσύνη, οποιαδήποτε συμπόρευση και σύμπλευση.

Όταν μέσα στην ελληνική κοινωνία ο Τούρκος αναγνωρίζεται ως «πολιτιστικός εχθρός», τα τύμπανα πολέμου ήδη έχουν αρχίσει να ηχούν. Απομένει η συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων με την στρατιωτική σύμπλευση Πακιστάν – Τουρκίας, για να ανάψει το φυτίλι μίας περιφερειακής σύγκρουσης που μπορεί να γίνει παγκόσμια. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

250,000 παιδιά βιάστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τις συμμορίες ισλαμοφασιστών στη Βρετανία

250,000 παιδιά βιάστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τις συμμορίες ισλαμοφασιστών στη Βρετανία Πρόκειται για το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μετά την τουρκικη εισβολή στην...

Μελονι: Βήμα μπροστά στη διαχείριση της μετανάστευσης – Νέο διάταγμα για απελάσεις και εθελοντικές επιστροφές

Με την οριστική έγκριση της Βουλής στο διάταγμα Επιστροφών και στους κανονισμούς για τις εθελοντικές υποβοηθούμενες επιστροφές, κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά για την ενίσχυση...

Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει συστήματα αεράμυνας στο Ικόνιο της Τουρκίας

Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) θα αναπτύξει σύστημα αεράμυνας στο Ικόνιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής...

Ο Μερτς αφήνει ανοιχτό παράθυρο σε μια de facto παραμονή των ρωσικά κατεχόμενων εδαφών στο Ντονμπάς υπό τον έλεγχο της Μόσχας

Σε μια δήλωση που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο διπλωματικό παρασκήνιο του πολέμου στην Ουκρανία προχώρησε ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς από τη Σύνοδο των G7...

Σε μια στρατηγική κίνηση με στόχο τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή προχωρούν οι ΗΠΑ

Σε μια στρατηγική κίνηση με στόχο τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή προχωρούν οι ΗΠΑ επιτρέποντας στο Ιράν την άμεση επανέναρξη των πωλήσεων...

Προειδοποιητικές βολές από ρωσική φρεγάτα εναντίον γιοτ στη Μάγχη

Φρεγάτα του ρωσικού ναυτικού έριξε προειδοποιητικές βολές στη Μάγχη από απόσταση περίπου 500 μέτρων σε ένα βρετανικό πολιτικό γιοτ που είχε πλησιάσει πολύ κοντά...

Αρχηγός στρατού της Ουγκάντα: «Θα επισκεφτώ τη γη του προγόνου μου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να αποφασίσω τι θα κάνω με την Τουρκία»

Σε νέα ανάρτηση για την…. ελληνική καταγωγή του πρέβη ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουγκάντα, Muhoozi Kainerugaba, ισχυριζόμενος δημόσια πως οι ρίζες του...

Το Ισραήλ δεν πέτυχε πλήρως κανέναν από τους πέντε στόχους του κατά τη διάρκεια του Τρίτου Πολέμου του Κόλπου (Ρωσική Ανάλυση)

Το Ισραήλ δεν μπορούσε να επιτύχει μόνο του κανέναν από τους στόχους που έθεσε όλοι από αυτούς απαιτούσαν τη βοήθεια των ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ...

Αδιανόητη ρουκέτα Τραμπ: θα βάλει τον Τζολάνι να χτυπήσει την Χεζμπολάχ μέσα στο Λίβανο

Αδιανόητη ρουκέτα Τραμπ: θα βάλει τον Τζολάνι να χτυπήσει την Χεζμπολάχ μέσα στο Λίβανο Γιατί λέει το Ισραήλ σκοτώνει αδιάκριτα, ενώ ο ισλαμοκανίβαλος θα το...

Η Ινδία έκλεισε τουρκική εταιρεία αεροδρομίων ως εθνική απειλή – και πήρε τα πάντα σε μία μέρα

Η Ινδία εθνικοποιεί τουρκικές επιχειρήσεις – τέρμα η πλάκα! Άντε και στα δικά μας…Η Τουρκάλα επιχειρηματίας Κανάν Τσελεμπιόγλου αποκαλύπτει:Μπήκαμε στην Ινδία και γίναμε η μεγαλύτερη...

Σε αυστηροποίηση της μεταναστευτικής της πολιτικής προχωρά η Σουηδία

Σε μια ακόμη αυστηροποίηση της μεταναστευτικής της πολιτικής προχώρησε η Σουηδία, με το κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει νομοθετική διάταξη που επιτρέπει την ανάκληση...

Πετρέλαιο: Πιέσεις στις τιμές καθώς η αγορά «βλέπει» επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική τους πορεία την Τρίτη, με το Brent να υποχωρεί κάτω από τα 82 δολάρια το βαρέλι, επεκτείνοντας...

Παθήματα που πρέπει να γίνουν Μαθήματα: Η απαράδεκτη συντριβή στο Edwards από φίλια σφάλματα

Eiναι ανεπίτρεπτο σήμερα να συμβαίνει, αυτό που συνέβη, στην βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Συντριβή πολεμικού βομβαρδιστικού όχι από εχθρικά πυρά αλλά απο φίλια...

Σκόπια: Πυρπόλησαν αυτοκίνητα της βουλγαρικής πρεσβείας

Δύο οχήματα που χρησιμοποιούσε η βουλγαρική πρεσβεία στα Σκόπια πυρπολήθηκαν στο κεντρικό τμήμα της πόλης. Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, άγνωστος δράστης περιέλουσε ένα υπηρεσιακό...

Συντριβή στρατηγικού βομβαρδιστικού Β52 στην Καλιφορνια

Συντριβή στρατηγικού βομβαρδιστικού Β52 στην Καλιφορνια!! Πρωτοφανές…Οκτώ μέλη πληρώματος θεωρούνται νεκρά μετά την πτώση του στρατηγικού βομβαρδωτικού B-52 λίγο μετά την απογείωση από τη...

Βρέφος 13 μηνών υιοθετήθηκε από δήθεν «ομόφυλο» ζευγάρι, έζησε την κόλαση στα χέρια τους και δολοφονήθηκε μετά από δεκάδες βιασμούς

Βρέφος 13 μηνών (!!) υιοθετήθηκε από δήθεν «ομόφυλο» ζευγάρι, έζησε την κόλαση στα χέρια τους και δολοφονήθηκε μετά από δεκάδες βιασμούς! Αυτοί που υπέγραψαν για...

Πρόοδος προς την ΕΕ και διπλωματική πίεση στη Ρωσία: Η Ουκρανία ανοίγει τους πρώτους κλάδους ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Σε δηλώσεις του ο Ζελενσκι αναφέρει: Τι συμβαίνει σήμερα – η έναρξη της πρώτης ομάδας στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία και τη...

Γιατί η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, απέτυχε πολιτικά στον πόλεμο εναντίον του Ιράν (ισραηλινό δημοσίευμα)

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πολιτικό αναλυτή Eli Bar On υπάρχουν αμέτρητες δικαιολογίες για την αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον πόλεμο με το Ιράν. Χαρακτηριστικά...

Αστυνομική βία σε 5χρονο στη Βρετανία: Το παιδί σε πανικό ενώ συλλαμβάνουν τον πατέρα του

Νέο κύμα οργής στη Βρετανία από την αστυνομική βία σε παιδάκι πέντε χρονών, το οποίο βρέθηκε σε πανικό, όταν η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα...

Τα τέλη διέλευσης πλοίων στον Βόσπορο αυξήθηκαν κατά 15%

Το χρυσό φράγκο, που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των τελών για τα πλοία που διέρχονται από τα Στενά χωρίς στάση, θα αυξηθεί στα 5,83...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ