Το Ισραήλ θα αλλάξει στίχους στο τραγούδι για την Eurovision γιατί μιλούν για την Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ συμφώνησε να αλλάξει τους στίχους των υποψηφίων του για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision επειδή μιλούν για την επίθεση της Χαμάς.

Η δημόσια υπηρεσία του Ισραήλ συμφώνησε να αναθεωρήσει και να αλλάξει τα λόγια ενός πιθανού εθνικού υποψηφίου για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, που φέτος διεξάγεται από τις 7 έως τις 11 Μαΐου στο Μάλμε, είναι μια εκδήλωση που προσπαθεί να είναι απολιτική και μπορεί να αποκλείσει υποψηφίους που θεωρεί ότι έχουν παραβιάσει αυτόν τον κανόνα.

Η δημόσια υπηρεσία Khan είναι υπεύθυνη για την επιλογή του Ισραηλινού υποψηφίου.

Αν και το Ισραήλ δεν έχει ακόμη επιλέξει τον εκπρόσωπό του, το κύριο φαβορί είναι το τραγούδι ‘October Rain’  που ερμηνεύει ο Eden Golan.

Οι στίχοι του τραγουδιού, όπως αναφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαιώθηκαν από την υπηρεσία των Καννών, περιλαμβάνουν στίχους όπως: “There’s no more air to breathe” και “They were all good kids, every one of them” – μια σαφή νύξη για τους  ανθρώπους που κρύβονταν σε καταφύγια ενώ τρομοκράτες της Χαμάς σκότωναν και απήγαγαν ανθρώπους στο μουσικό φεστιβάλ και σε άλλες τοποθεσίες, πυροδοτώντας τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι Κάννες ζήτησαν από τους δημιουργούς των τραγουδιών ‘October Rain’ και ‘Dance Forever’, τον δεύτερο φιναλίστ, να αναθεωρήσουν τις λέξεις, αλλά με τρόπο ώστε να διατηρήσουν την καλλιτεχνική ελευθερία. Στη συνέχεια θα επιλέξουν επίσημα ένα τραγούδι για να στείλουν στην επιτροπή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία διοργανώνει τον «Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision» και προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι βρισκόταν στη διαδικασία αξιολόγησης των στίχων, δεν σχολίασε την απόφαση των Καννών.

Η Ισραηλινή Υπηρεσία αποφάσισε μια τέτοια κίνηση μετά από αίτημα του προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ.

rts

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ