Hurriyet: Ο Μητσοτάκης λέει ότι δεν θέλει προβλήματα με την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις για τις τουρκοελληνικές σχέσεις, καθώς και για την επίσκεψή του στην Τουρκία στα μέσα Μαΐου και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα η Χουριέτ.

«Οι σχέσεις έχουν εξομαλυνθεί»

Σε δήλωσή του στην τηλεόραση του «Ant1», ο Μητσοτάκης είπε: «Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει προβλήματα με την Τουρκία. Δεν θέλει να ζούμε σε ένα περιβάλλον συνεχούς έντασης με την Τουρκία.

Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. «Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί προς την άμβλυνση των τουρκοελληνικών σχέσεων», είπε.

Ο Μητσοτάκης τόνισε ότι χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες επισκέφτηκαν τα ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια των εορτών του Ραμαζανιού.  «Οι Τούρκοι τουρίστες μπορούν πλέον να επισκέπτονται τα νησιά χωρίς βίζα» (με αίτηση για βίζα στην άφιξη), οι κάτοικοι των νησιών είναι επίσης πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη», είπε.

Η συνάντηση με τον Ερντογάν

Για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Μητσοτάκης είπε: «Θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα σε κάθε συνάντηση. «Θέλουμε οι σχέσεις μας να βελτιωθούν βήμα προς βήμα», είπε.

 Αναφερόμενος στον ελληνικό ισχυρισμό που συνεχίζεται εδώ και χρόνια ότι το μόνο θέμα διαφωνίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας και των συνόρων της οικονομικής αποκλειστικής ζώνης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Μητσοτάκης είπε: «Δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε τον διάλογο.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν τηρηθούν οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και του ναυτικού δικαίου.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το σημερινό ήρεμο περιβάλλον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο βάθος αυτού του προβλήματος», είπε.

Περισσότεροι από 20 χιλιάδες Τούρκοι επισκέφθηκαν 5 ελληνικά νησιά

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Eid al-Fitr, περισσότεροι από 20 χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες επισκέφθηκαν τα νησιά Ρόδο, Κω, Λέσβο, Σάμοκαι Χίο.

Μέχρι την Πέμπτη, 20.690 Τούρκοι τουρίστες πήγαν στα 5 αυτά νησιά, όπου ξεκίνησε η αίτηση «βίζα στην άφιξη (λιμάνι)».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν, η πλειοψηφία των Τούρκων τουριστών επισκέφτηκε αυτά τα 5 νησιά όχι με «βίζα κατά την άφιξη» αλλά με κανονική βίζα Σένγκεν που είχαν προηγουμένως λάβει.

Διακοπές και καθυστερήσεις σημειώθηκαν στην αίτηση «βίζα στην άφιξη» που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ